Dintotdeauna am fost o împătimită a jocurilor. De la jocuri de cărţi, la jocuri pe calculator cu maşini, cu strategii de luptă, de simulare a vieţii. Când credeam că m-am mai liniştit au apărut jocurile pe telefon şi m-am apucat de jocuri de gătit, jocuri cu ferme (dar nu Farmville!) şi mai nou boardgames.

Din fericire nu sunt singura care îşi petrece astfel timpul liber. Majoritatea prietenilor şi cunoştinţelor mele, indiferent de vârstă (de la mici copii la oameni la pensie), apelează la jocuri. Şi până la urmă ce poţi face? Nu tuturor le place să iasă în cluburi, e scump de ieşit tot timpul în oraş, te mai plictiseşti şi de citit, la televizor aproape că nu ai ce vedea.

M-am gândit ca astăzi să vă povestesc despre jocurile pe care le joc eu sau prietenii mei, poate vă dau idei pentru umplerea timpului liber. 🙂

  • Hay Day – preferatul meu. Îl joc de vreo doi ani, nu trece zi fără să nu intru în joc. Şi da, e un fel de Farmville, e tot cu o fermă, dar mie mi se pare mult mai bun, mai ales din punct de vedere al graficii. Creatorii jocului permanent aduc ceva nou, fac îmbunătăţiri, adaugă personaje, construcţii, activităţi, de nu apuci niciodată să te plictiseşti. La fiecare sărbătoare (Crăciun, Halloween) orăşelul este decorat festiv, apar obiecte noi, diverse provocări.
  • Angry Birds – îl jucam pe telefonul iubitului, atunci când încă nu aveam smartphone. După ce mi-am cumpărat telefonul mult dorit n-am mai avut niciun chef de Angry Birds.
  • Sims – de acest joc sigur ştiţi. L-am jucat o grămadă în adolescenţă, însă m-am plictisit. Am văzut că era disponibil şi ca aplicaţie pe mobil, dar nu mi-a mai trebuit.
  • Age of Empires – mă bate gândul să-l joc din nou. A fost o perioadă când îmi plăcea foarte mult, jucam cu prietenul meu, ne băteam între noi, doritori de câştig. Bineînţeles că de cele mai multe ori luam bătaie.
  • Railroad Tycoon – alt joc jucat cu prietenul meu. Îmi plăcea mult, deşi grafica era cam depăşită.
  • Am mai jucat şi nişte jocuri cu maşini, dar nu mai ştiu cum se numeau. Eram norocoasă că aveam volan şi astfel experienţa jocului era mult mai faină.
  • Să nu uit şi de momentele când răsfoiam un site de jocuri, gen Yahoo Games, şi jucam de acolo ce mi se părea mai interesant.

Ce jocuri joacă amicii mei:

  • Candy Crush – pe mine nu m-a convins deşi l-am jucat şi eu de vreo 2 ori. Mă cam enervează acţiunea aia repetitivă.
  • diverse jocuri în reţea cu lupte, spionaj şi alte chestii, cu o grafică super, dar care nu-mi trezesc absolut deloc interesul. Mie una mi se par plictisitoare. Deşi recunosc că e fain să te joci cu vreo 2 prieteni, să fiţi personaje într-un joc, să vă aliaţi, să aveţi scopuri comune în joc, s.a.

Voi cum vă ocupaţi timpul liber? Jucaţi ceva? Dacă da, ce jocuri vă plac?

5 Comments on Jocurile – un mod plăcut de petrecere a timpului liber

  1. Uneori, cand ma plictisesc crancen sau cand merg mult cu metroul mai joc fruit ninja. In rest niciodata nu am fost o pasionata a jocurilor pe calculator sau telefon. Dintre cele enumerate de tine nu am jucat niciunul. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.