pantofi-cu-toc-lucru

Urmăresc, ca şi multe dintre voi presupun, site-uri şi bloguri de modă, mă uit cu admiraţie la poze cu outfit-uri, propunându-mi mereu să mă îmbrac şi eu asemănător şi mai ales să mă încalţ cu pantofi aşa de frumoşi şi de…înalţi.

În majoritatea pozelor cu outfit-uri elegante, pentru serviciu (astea sunt preferatele mele), apar pantofi cu toc înalt şi foarte înalt. Şi sunt superbi iar ţinuta pare cu atât mai deosebită iar purtătoarea mai frumoasă. Dar este posibil să porţi astfel de pantofi la serviciu? Este sănătos, este o idee bună?

Pentru unele persoane poate că da. Nu ştiu cum reuşesc, le felicit însă pentru chinul pe care îl îndură. Poate s-au obişnuit şi nici nu mai simt vreun disconfort.

Pentru mine însă…încep să realizez că nu prea se poate. Eu la serviciu nu stau 8 ore doar pe scaun. Mă mai ridic, ies în pauza de masă, mai merg prin oraş cu diferite treburi, de multe ori neprogramate, aşa încât trebuie să am în picioare pantofi cu care pot să merg. De câte ori m-am forţat şi am mers cu pantofi cu toc cât de cât înalt, m-am trezit cu răni la spate, băşici, răni la degete, de nici nu mai puteam să merg.

M-am gândit şi la soluţia cu pantofi comozi în picioare pentru condus şi mers pe jos şi o pereche de pantofi cu toc în maşină, de scos şi purtat doar cât stau pur şi simplu în birou. Dar am reuşit să-mi rănesc picioarele şi doar mergând cu tocuri prin birou.

Aşa încât am abandonat această dorinţă a mea de a purta pantofi cu toc înalt. Mi-am propus altceva acum, voi căuta sandale (pantofi) cu toc mai mic şi mai gros, suficient de elegante pentru ţinute de birou, dar şi suficient de comode pentru a putea merge cu ele chiar şi pe piatră cubică.

P.S. Eu am şi un “noroc” la pantofi. Mie chiar şi ultimii balerini cumpăraţi mi-au făcut răni, de i-am aruncat în fundul dulapului. Am încercat să-mi pun plasturi cu gel – ba îmi alunecă piciorul în afară din cauza lor, ba îmi făceau rană la spate. Am cumpărat şi probat şoseţele (tălpici) din alea speciale pentru balerini sau pantofi, dar se văd şi nu pot ieşi în acest fel cu ei pe afară. Ştiţi voi alte soluţii?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Comments on Pantofi cu toc înalt la serviciu

   • Toata lumea zice ca platformele is comode, mie insa orice platforme imi ies din picioare. Si-mi mai si strivesc degetele (desi-s marimea mea) in timpul asta. :))

    • Eu am niste botine cu o mica platforma si toc de vreo 10 cm (daca nu mai mult) si aia chiar sunt cat de cat comozi. Adica pot sa merg si pe distante mai mari.

 1. Mihaela, sa stii ca si eu am probleme de genul celor mentionate de tine, asta este, avem pielea foarte fina, sensibila, incaltamintea ne face rani de cele mai multe ori. Eu m-am chinuit toata tineretea cu tocuri inalte si destul de subtiri, dar acum am renuntat si m-am orientat, ca si tine, spre pantofii cu toc mediu si ceva mai gros. Acum port(ca e vara) cel mai des niste sandale cu talpa groasa si inalta, dar nu prea mi se par elegante(din cauza platformei ca restul modelului e ok).
  Singura solutie e sa cauti pana cand gasesti pantofii perfecti. 🙂

  • Da…asa este. Sa tot caut pantofii perfecti. Dar incep sa cred ca nu e vina pantofilor, am eu picioare speciale. :))

 2. Si eu am probema cu bataturile, indiferent de ce port ‘reusesc’ cumva sa le obtin in zona calcaiului si a degetului mic. Am gasit o pereche de pantofi destul de ok, este comoda si chiar ma fereste de astfel de incidente, mai rau este ca trebuie sa alternam cumva incaltamintea, iar sa gasesc mai multe astfel de perechi mi se pare o misiune imposibila.

 3. Am vazut persoane care nu mai puteau sa mearga in balerini din cauza ca erau obisnuite sa mearga numai pe toc.
  Si eu am picioare speciale. Ma rod toti pantofii din piele. Norocul meu e ca nu prea ma pasioneaza moda pantofilor 🙂

 4. Pentru pantofi de birou sunt branduri unde gasesc si pantofi cu toc comod si care arata bine (Geox are o linie foarte frumoasa de pantofi simpli cu toc din piele intoarsa, iar Musette face pantofi de 8 cm cu toc gros in care poti sa stai in picioare toata ziua si arata bine). Sunt de accord ca pretul este putin mai mare dar cred ca se merita investitia in una doua perechi (negru / nude).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.