legs-194676_1280Şi dacă tot vorbeam de pantofi cu toc, hai să luăm în considerare purtarea lor nu doar la serviciu, ci indiferent de situaţie.

Pantofii cu toc înalt şi foarte înalt sunt frumoşi. E o plăcere să-i vezi în vitrine sau în imaginile de pe net. Te duci în magazin, te îndrăgosteşti de cum arată, îi pui în picioare, faci câţiva paşi pe gresia din magazin. Ce comozi sunt, ce uşor mergi cu ei, ce picior frumos îţi fac. Sunt perfecţi, merită să-i cumpăr, o să-i port des!

Sau te uiţi pe net, pe diverse site-uri şi bloguri, vezi fete care se plimbă prin mijlocul oraşului cu tocuri de 12 cm şi te gândeşti încântată, uite ce pantofi frumoşi şi comozi, poţi să-i porţi la plimbări, la serviciu, la ocazii.

Şi te păcăleşti şi cumperi, aşa cum am păţit eu. Am cumpărat o pereche de pantofi superbi, de pe un magazin online, cu toc de 12 cm, eu care n-am mers vreodată pe tocuri mai mari de 10 cm. Dar mă gândeam eu, ce-i 10 şi ce-i 12, mare diferenţă. I-am probat în casă. În primul rând a fost amuzant că nu reuşeam pur şi simplu să merg cu ei, chiar şi pe parchetul din casă. Aşa că am căutat pe net articole despre cum poţi să mergi pe pantofi de 12 cm. După ce-am citit câteva sfaturi am priceput şi am reuşit să merg, cât de cât ok, prin casă. Dar mi-era foarte clar, având în vedere durerea instantă de la gleznă, că nu voi reuşi să-i port pe afară, pe piatră, eventual cubică, denivelări şi în general pe trotuare şi străzi. Dar lasă, că am să-i port la ocazii. Dar ce ocazii? La nunţi cu astfel de pantofi? Nu cred că aş fi reuşit să merg cu ei de la taxi la sala de petreceri, dar să mai şi dansez sau să mă plimb pe acolo. Aşa că i-am returnat şi acum îmi este foarte clar că n-am ce căuta cu tocuri de peste 10 cm.

Păcăleala însă mereu va fi. Pantofii de 12 cm măcar transmit mesaje clare imediat ce-i pui în picioare. Însă cei cu toc de 10 de exemplu, ţi se par comozi când îi probezi 2 minute în magazin. Nu te gândeşti cum este să mergi cu ei pe străzile noastre proaste, la temperaturi de 30 grade, eventual pe distanţe mai lungi. Nu te gândeşti că vei arăta ridicol atunci când te chinui să-ţi ţii echilibrul şi să nu-ţi rupi vreun picior.

Iar blogurile unde fetele se încalţă cu tocuri foarte înalte şi-ţi spun cât de bine este, cât de frumoşi sunt, te păcălesc iarăşi. N-au nici o vină fetele, şi ele poartă acei pantofi doar câteva minute, până se fac pozele, apoi încalţă ceva mai comod pentru adevărata plimbare. Bineînţeles că există şi excepţii, dar nu cred că acele excepţii reprezintă majoritatea.

Aşa că aveţi grijă, nu vă lăsaţi păcălite de iluzia frumuseţii. Pantofii cu toc înalt te fac mai frumoasă doar atât timp cât mergi aşa cum trebuie cu ei. Dacă te chinuie, se vor vedea pe faţa ta grimasele şi nu va fi în niciun caz o imagine frumoasă. Nu daţi o grămadă de bani pe zeci de perechi, dacă ştiţi că nu puteţi să-i purtaţi. E păcat de banii voştri. Şi asta vă spune cineva care a făcut chestia asta, când putea de aceiaşi bani să-şi cumpere pantofi cu toc mai mic, mai comozi, care poate nu fac picioarele să pară mai lungi şi mai frumoase, dar care pot fi purtaţi şi prin urmare nu vor fi abandonaţi în dulapuri.

13 Comments on Păcăleala cu pantofii cu toc foarte înalt

  1. Chestia cu comoditatea depinde de anatomia piciorului. Aceeasi pereche de pantofi poate fi foarte comoda pentru o persoana si foarte incomoda pentru alta. Eu de exemplu m-am indragostit de o pereche de pantofi sanda cu toc subtire, de 10 cm. Eu una sunt adepta talpii joase si eventual a platformelor, pentru ca ma dor picioarele de la tocuri, fac bataturi, besici, etc. Ei uite, acesti pantofi-sanda, carora nu le-as fi dat nici o sansa in privinta comoditatii, s-au dovedit a fi cei mai comozi pantofi cu toc pe care ii am – nu numai ca am petrecut nopti intregi pe ei la petreceri, dar am si mers mult pe jos cu ei, pe astfalt nu tocmai prietenos, si nu m-au afectat cu nimic. Pur si simplu s-au nimerit sa fie perfect compatibili cu anatomia piciorului meu 🙂

    • M-am gandit si eu la asta (cu anatomia piciorului, cu faptul ca unele persoane transpira mai mult, etc). Eu mi-am cam luat teapa cu acei pantofi cu toc de 12 cm, decisa fiind sa-i cumpar dupa ce am vazut pe un blog ce faini sunt. Si cand colo, nu reuseam sa merg cu ei. Si am intrebat, da cum reusesti sa mergi cu asa ceva si mi s-a raspuns ca sunt pentru ocazie, ca nu sunt pentru plimbari…Dar chiar si la ocazii…cum sa-i porti daca iti cauzeaza durere?

      Probabil raspunsul este sa mergi cu ei prin casa pana te obisnuiesti…da am preferat sa-i returnez si sa o termin cu orice toc de peste 10 cm.

      • Sunt persoane care merg foarte bine pe toc de 12 – gen verisoara mea, care nu este obisnuita cu tocurile – pur si simplu a nimerit un calapod bun pentru ea. M-am incaltat si eu cu pantofii ei si am zis ca sunt veritabile instrumente de tortura… deci depinde de picior… Eu nu cred nimic pana nu probez 🙂

  2. Preach it, sister! 😀
    Pentru mine orice nu e flat e… NU. Ma rog, eu trebuie sa fiu comoda ca sa fiu bine-dispusa. :))
    Faza e ca acum mi-am luat si eu o pereche de pantofi care arata perfect, cu toc de 10.5, dar chiar sunt pentru o ocazie super mega extra speciala. Dupa? Cred ca o sa ma uit la ei cat is de frumosi, o sa zambesc si atat… nu cred ca ii mai port repede.
    Tot mi-am zis ca pana-n ziua in care ii port o sa ii mai iau prin casa si o sa ma documentez si eu despre cum se “folosesc”, insa dupa 10 minute chinuite de intins rufele in pantofi inalti, m-am dat batuta. Trebuie sa reiau activitatea. 🙂

    • Si eu am incercat sa port pantofii aia cu toc de 12 prin casa, da ma durea groaznic glezna si ma gandeam ca daca ies pe strada (pe strazile noastre cu atatea gropi si denivelari) imi rup cu siguranta gatul, asa ca i-am returnat urgent.

  3. cei mai inalti patofi pe care ii am au un toc de 13 cm…. stiu.. e enorm. i-am purtat la revelion si m-am descurcat foarte bine jumatate de noapte. apoi am avut ceva probleme si m-am decis pentru ceva cu toc mai micut. 😀

    la inceput m-am chinuit mult sa merg pe ei, prin casa. Dar in timp m-am obisnuit si nu mi-au mai facut probleme. 😀

    pupici!

    • Wow, 13 cm. Au si un pic de platforma, ca sa fie mai comozi? E bine ca ai rezistat jumatate de noapte, mai ales daca ai mers, dansat.
      Probabil asta trebuia sa fac si eu cu cei de 12 cm, sa merg mult prin casa cu ei, da ma durea prea tare glezna, si cum am zis si in alt comentariu, mi-era teama sa ies cu ei pe strada, ca-s prea multe denivelari, gropi, eventual piatra cubica.

  4. Foarte bine spus. Toate femeile isi doresc pantofi cu toc, insa rar vad pe strada femei relaxate care merg corect si se simt bine in ei. Unele par ridicole dar imi imaginez cat sufera 🙂
    Si eu imi imaginez mii de tinute cu care i-as putea asorta dar apoi revin cu picioarele pe pamant si caut pantofii potriviti :))

    • Da…mai bine toc mai mic. Poate nu arata tinuta la fel cu un toc mai mic, dar asta e…important e sa mergem bine pe ei.

  5. Mihaela, mie tocurile de 12 mi se par, asa cum spuneam si cu alta ocazie, mult prea inalte, pentru zi, pentru mersul prin oras, prea ostantative, deloc atragatoare. Ideale sunt cele de 8 cm. Cu ele nu ai cum sa dai gres. Sunt decente, dragute, comode. Si nici nu risti sa atragi toate privirile dezaprobatoare daca porti pantofi cu toc de 8 cm in plina zi.

  6. Ai prezentat un mare adevar,Mihaela,intr-o maniera concisa si expresiva.
    Nu sunt impotriva tocurilor,dar chestiunea developeaza si un aspect psihologic foarte relevant: acela ca,cei 10-12 cm,ne confera si un plus de siguranta,de incredere in propria imagine.Cand ne cocotam pe tocuri proiectam de fapt in afara dorinta de a fi admirate, si o facem cu pretul unui inconfort fizic de cele mai multe ori.
    Ani de zile am purtat tocuri si platforme,eu fiind micuta si avand mereu iubiti foarte inalti( si acest aspect spune ceva,era poate o nevoie acuta de recuperare a ceva ce-mi lipsea,respectiv o statura inalta).
    Cand m-am despartit de utimul tip inalt din viata mea,am renuntat la tocuri.Atunci am inteles ca am devenit in sfarsit ….libera!
    Cu sau fara tocuri,important este sa fim noi insene si sa fim acceptate exact asa,nu gratie artificiilor.

  7. Mama mea imi spune mereu ca pantofii de acum nu mai au calapoade bune.Ca acum 20-30 de ani erau fabrici renumite pentru pantofii cu toc care erau foarte comozi.Se pare ca pozitia tocului pe talpa este cheia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.