woman-316825_1280După mai mulţi ani în care am ales să-mi îngrijesc tenul după tratamente citite pe bloguri sau auzite de la cunoştinţe, am ajuns la concluzia că trebuie să întreb şi-un specialist. Aşa am ajuns la un dermatolog (dr Cherciu), recomandat de o prietenă.

Din start i-am zis doamnei doctor că am încercat tot felul de creme din farmacie, diverse branduri, dar că acestea parcă mai mult rău decât bine mi-au făcut. I-am mai povestit despre cum tenul meu parcă arată mai bine atunci când nu folosesc absolut niciun produs de îngrijire. Sau despre cum tenul meu se umple de coşuri dacă folosesc produse de machiaj. Voiam o soluţie de la ea care să mă ajute. Şi nu voiam să mai testez o mulţime de creme care de care mai scumpe, doar pentru a o găsi pe cea potrivită.

Demachiere

Pentru curăţarea feţei mi s-a recomandat un lapte demachiant/emulsie demachiantă pentru piele sensibilă. Nu contează firma. Eu am ales Sensibio Lait de la Bioderma, costă cam 60 lei. E perfect pentru mine, îmi place foarte mult.

Hidratare

Am început cu Hyseac Fluide de la Uriage, cu SPF 30, pentru piele mixtă şi grasă. Crema este ok, însă e un pic cam grasă şi lasă o tentă albicioasă pe faţă. Nici nu mi-am dat seama la început, se vede doar la lumină naturală.

La această menţiune a mea + faptul că mă înroşeam ziua destul de mult (probabil şi de la temperaturile caniculare), am primit altă cremă hidratantă – Anthelios Xl de La Roche Posay, cu SPF 50+. Cu aceasta mă împac de minune, intră la fel de repede în piele, dar nu lasă nici o urmă. Ca să nu dau banii degeaba pe o cremă care nu-mi prieşte, am primit de la doamna doctor câteva mostre de această cremă, am cumpărat-o după ce m-am convins că este ceea ce am nevoie. O să urmeze şi un review pentru că îmi place foarte mult.

Tratament

Pentru tratamentul propriu-zis mi s-a recomandat ca seara, în strat fin, să aplic o formulă preparată la farmacie cu tretinoină şi clindamicină. Acest tratament poate cauza roşeaţă, usturime, dar eu n-am avut prea multe probleme cu el. Şi într-adevăr, am văzut aproape imediat rezultate.

Pentru perioada de plajă acest tratament nu se foloseşte şi se înlocuieşte cu Cleanance Expert de la Avene. Ce-mi place această cremă! Are un miros foarte plăcut, se aplică foarte uşor, lasă un ten foarte fin.

În prezent le folosesc pe amândouă, pentru că mă confrunt cu roşeaţă în timpul zilei. Folosesc întâi Cleanance Expert, apoi după 30 de minute tratamentul.

Proceduri

Pentru tratament am apelat şi la proceduri (momentan 2), care constau în curăţare ten, exfoliere, îndepărtare puncte negre, hidratare. Sigur aţi făcut şi voi astfel de tratamente, am mai făcut şi eu.

Fond de ten

Doamna doctor mi-a zis că nu mi se recomandă folosirea de creme tip BB/CC Cream, ci doar fonduri de ten non-comedogenice. Un astfel de fond de ten ar fi Toleriane de La Roche Posay, m-au machiat fetele de la cabinet după proceduri cu el şi pare ok.

Rezultat

După o luna de când am început tratamentul pot spune că sunt mulţumită. Da, mă aşteptam ca acum să am tenul perfect şi nu e cazul, dar arată oricum mult mai bine. Nu mai am puncte negre, coşurile sunt mult mai puţine, pielea este catifelată.

Sunt şi mulţumită că acum ştiu cu ce să-l îngrijesc, folosesc tot ce are nevoie pentru ca pielea să fie sănătoasă. Nu am reuşit să scap de roşeaţă, mi s-a recomandat să iau antibiotic vreo 10 zile şi n-am luat decât vreo 5. Deci n-am ascultat chiar tot ce mi s-a recomandat. De asemenea deşi ar trebui să folosesc tratamentul de la farmacie în fiecare seară, îl aplic cam o dată la 2, 3 zile. Când mă bag în pat mă demachez şi mă dau cu Cleanance Expert iar după 30 de minute sunt deja adormită şi mi-e lene să mă ridic, să deschid lumina, să mă duc în faţa oglinzii şi să aplic şi tratamentul.

Dacă vă confruntaţi şi voi cu astfel de probleme vă recomand călduros să apelaţi la un dermatolog, să mergeţi să vedeţi cam ce vă recomandă. Cred că e mai bine decât să ne tratăm singure cu tot felul de creme din comerţ sau cu alte remedii.

1 Comment on Cum mi-am tratat acneea

  1. Ma determini sa merg si eu la un dermatolog, sa vad mai intai daca imi trebuie trimitere de la doctor sau pot sa merg fara (ca sa fie decontata apoi de asigurare). Si eu ma umplu de cosuri, nu multe deodata, pe rand, dar pe toate le storc (bad, I know!), apoi se fac rani si arata urat. Mai am si o tona de puncte negre si gauri din cauza unelor scoase aiurea, of…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.