bombay-chai-tea-forteAşa cum v-am promis, am revenit pe blog cu prima prezentare a unui ceai, după mai bine de un an. Am ales ceaiul negru Bombay Chai de la Tea Forte, care aştepta cuminte să fie degustat. A avut ceva răbdare cu mine, l-am cam ignorat până acum pentru că nu-s fan ceaiuri negre. Adevărul e că beau foarte rar ceaiuri negre sau verzi. Prefer ceaiul oolong (preferatul mele), ceaiul alb sau galben, şi cu toate acestea cel mai des beau ceai de plante, de fructe sau rooibos, pentru că neavând cofeină le pot bea pe tot parcursul zilei, fără nicio problemă.

Bombay Chai este un ceai negru cu condimente. Ingredientele sale sunt: ceai negru, ghimbir, cardamom, scorţişoară, cuişoare, piper negru, anason stelat şi aromă naturală de vanilie. Cred că v-am trezit interesul după această prezentare de ingrediente. Sună bine, nu?

ceai-negru-bombay-chaiPentru preparare se foloseşte apă la 100 grade Celsius şi se lasă la infuzat timp de 3-5 minute. Ceaiul are un parfum plăcut, de condimente. Se simte cel mai bine scorţişoara. La gust e potrivit de condimentat, nu deranjează, nu pişcă. Nota principală e cea de condimente, dar se simte foarte puternic şi aroma specifică de ceai negru. Eu vanilia nu prea am simţit-o. Pentru un ceai negru este chiar delicios.

Ceaiurile de la Tea Forte sunt disponibile pe site-ul lor, teaforte.ro, dar şi în librăriile Cărtureşti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments on Ceai negru Bombay Chai – Tea Forte

  1. Cred ca ceaiurile astea prezentate de tine pe blog sunt deosebite. Ma gandesc ca ar constitui un frumos cadou pentru cineva care adora ceaiul sau il consuma zilnic. Asa cum procedeaza de exemplu si mama. 😀 Cu proxima ocazie cand trec pe langa un Carturesti(e unul simpatic foc in Centrul Vechi) o sa intru sa ma interesez de ele.

    • Da, sa stii, reprezinta un cadou chiar foarte frumos. Mie imi place la nebunie sa primesc cadou carti si ceai.

  2. Nu toate ceaiurile se prepara cam la fel pân la urmă? 😛
    Incă pasionată de cafea, pe care-o fac la ibric. Decofeinizata dupa masa.

    • Nu. 🙂 E mai complicat. Pentru fiecare tip de ceai se foloseste apa la o temperatura diferita, un timp diferit de infuzare. Asta asa, in mare. Sunt si mai multe tipuri in care poti prepara un ceai, nu doar clasicul fierbi apa si pui peste ceai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.