Când vine momentul să pregătim camera bebeluşului, la ce ne gândim? Culori, mobilă, accesorii precum masă de înfăşat, premergător, jucării. Dar hai să le luăm pe rând.

Culori

Sunt nenumărate posibilităţi când vine vorba de culorea sau culorile pereţilor, de desene, picturi. Că tot suntem în 2016, putem apela la culorile anului: rose quartz şi serenity, se potrivesc de minune în camera bebeluşului.

crib-890565_640 room-669427_640
Mobila

Cel mai important este pătuţul, dar utile mai sunt şi dulăpioarele, pentru depozitarea hainelor, fotoliu pentru alăptare, pentru un plus de confort, masă de înfăşat, pentru schimbarea scutecelor rapidă şi uşoară, cu toate produsele necesare aflate la distanţă mică.

Decoraţiuni pentru camera

Camera bebeluşului poate fi foarte frumos decorată cu tapet, stickere sau de ce nu, pictată manual cu personaje din poveşti. Avantajul stickerelor este că se pot dezlipi uşor şi se pot lipi altele, în funcţie de preferinţele copilului.

Produse pentru patul bebelusului

Pătuţul ca pătuţul, dar importantă e şi salteaua, lenjeria de pat, perna. Ar mai fi poziţionatorul, care ajută la dezvoltarea corectă a coloanei vertebrale, sistemul de înfăşare, pentru menţinerea somnului liniştit şi relaxat al bebeluşului şi apărători pat, pentru momentele pe care le petrece în patul părinţilor, unde nu există grilaj.

Scaun masă bebe

Bine, locul acestui produs este în bucătărie, dar merită menţionat aici. Cam de la 6 luni încolo, scaunele de masă ajută la poziţionarea corectă la masă şi la hrănirea mult mai uşoară a celui mic.

Carusel pătuţ + alte jucării

Cred că prima jucărie a unui bebeluş ar trebui să fie un carusel pentru pătuţ, cu lumini, muzică, cu diverse jucării. Îl şi adoarme, îl şi distrează. Sunt câteva modele drăguţe la Noriel, să vă uitaţi – preferatul meu este cel cu muzică clasică şi sunete din natură şi cu lumină de veghe.

Balansoar bebe

Eu consider balansoarele pentru bebeluşi un moment de respiro pentru părinţi. Sunt momente când nu vrea să stea în pătuţ, dar nici tu nu poţi să-l cari în braţe toată ziua, aşa că poziţionarea într-un balansoar, unde are jucării, muzică, este binevenită. Se joacă un pic acolo, cât îşi fac şi părinţii treburile prin casă.

Premergător

În acest moment sunt tot felul de discuţii legate de premergătoare. Unii îl recomandă, alţii nu. Aşa că depinde de fiecare, de sursele de informare, de ce crede că e corect sau mai puţin corect. Rolul premergătorului este să-l ajute pe bebeluş să exploreze în siguranţă locuinţa atunci când creşte şi devine curios.

Centru de activităţi

Alt produs pentru distracţia copilului şi oferirea a câteva momente libere pentru părinţi. Poate consta dintr-o saltea sau covoraş, viu colorat, cu câteva mânere de care sunt ataşate jucării.

Cam acestea ar fi produsele pentru camera bebeluşului. Sper că n-am uitat nimic.

Spor la amenajat camera bebeluşului, sper să vă iasă cât mai frumoasă!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Camera bebeluşului

  1. Eu una am o nelamurire. Pe de o parte, articolele astea despre copii si bebelusi dau impresia cresterii numarului de membri ai familiei voastre, fara intentia de a fi indiscreta. Dar pe de alta parte par scrrise fara experienta sau atentia pe care o acorda o mama sau o viitoare mama, nedetaliate, ba chiar sunt foarte succinte, fara sa aduca lamuriri considerabile, caz in care nu prea reusesc sa le gasesc locul pe blog :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.