Am vorbit zilele trecute despre idei de cadouri pentru familii cu copii mici, astăzi trec la altă categorie de vârstă, preadolescenţii, mai exact băieţii cu vârste între 8-13 ani. Idei: biciclete pentru cei mici, haine, lego de la Noriel.

Când e vorba de copii de aceste vârste e destul de greu să ştii ce are pe acasă, ca să nu-i cumperi aceleaşi lucruri. Poate să fie şi din familia ta şi tot n-ai să ştii toate modelele de lego sau toate tricourile cu imprimeuri pe care le are în dulap. De asemenea, spre deosebire de bebeluşi şi copii mici, preadolescenţii au anumite preferinţe, ştiu ce le place, ce nu, şi sunt şi foarte sinceri în exprimarea părerilor. Nu e deloc plăcut să te duci cu un cadou şi să ţi se zică în faţă că nu-i place sau că-l mai are o dată. 🙂

Ceea ce vreau să zic prin asta e că e foarte greu să alegi un cadou. Dacă ar fi după mine le-aş da bani cash, mai ales dacă sunt mai mari, sau un voucher la un magazin de jucării. Ştiu sigur că ei ar fi foarte mulţumiţi. Dar nu ştiu dacă şi părinţii ar simţi la fel. Plus că oferirea de bani/voucher da impresia că nici măcar nu te-ai obosit să cauţi un cadou, că nu te interesează sau nu-ţi pasă.

Dacă nu te încumeţi să oferi bani sau vouchere de cumpărături, rămân următoarele variante, în funcţie de gradul de dificicultate al alegerii:

  • haine: cea mai simplă variantă. Nu vei oferi cel mai apreciat cadou al petrecerii, asta e sigur, câţi copii preferă haine în loc de jucării, dar măcar ştii că există şanse foarte mici ca să oferi un produs duplicat. Hainele au etichete pe care este precizată vârsta sau înălţimea copilului, aşa încât nu vei da greş cu o mărime prea mică sau prea mare. Pont: dacă nu eşti sigur, cumpără o mărime mai mare, măcar dacă nu îi vine acum, o să-i vină peste câteva luni. Varianta ideală: unele magazine oferă un bon pentru returnare şi schimbare produs, pe care nu este afişat preţul.
  • lego: da, cred că vă este clar de acum că eu sunt fan lego. Problema e că sunt greu de dăruit, nu ştii exact ce modele mai are copilului, nu ştii dacă nu cumva va mai fi cineva care îi va cumpăra fix acelaşi model de lego. Dacă vrei neapărat să cumperi aşa ceva, vorbeşte cu părinţii, întreabă-i, cere-le părerea.
  • bicicletă, role, patine, echipament sportiv, s.a. – sunt cadouri mai scumpe şi pot trezi sentimente diferite la părinţi vs copii. Unor părinţi le este frică să-şi lase copilul să se dea cu rolele sau cu patinele iar unii copii nu-s fani activităţi sportive. Cel mai bine este să întrebi părintele, să afli dacă copilul are vreun sport preferat, dacă are nevoie de ceva pentru practicarea acelui sport.

Spor la cumpărături şi petrecere frumoasă!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.