IMG_7399

Nu mai comandasem de mult cărţi online. Motivul principal este preţul lor. Pe majoritatea site-urilor preţurile la cărţi sunt fix ca în librării, la care eventual se adaugă şi cost de transport, aşa încât nu văd niciun avantaj pentru care aş cumpăra de acolo.

Eu cumpăr cărţi online doar dacă preţul este mai bun sau dacă cartea respectivă nu se găseşte deloc în librării. Altfel nu mă deranjează să merg prin librării, oricum intru săptămânal cel puţin într-una.

Anii trecuţi am cumpărat deseori de pe elefant. Aşteptam reducerile de 40 sau 50% şi luam câte 10-15 cărţi cu doar 150 lei. Spre deosebire de alte persoane, eu n-am avut niciodată probleme cu ei. În schimb am auzit/citit ce-au zis alţii de ei şi chiar dacă eu am fost mereu un client mulţumit, am luat aminte şi am fost mai precaută. Adică am comandat mai rar.

În această perioadă am început să cumpăr cărţi direct din librărie, cu puţină părere de rău totuşi. Sunt cărţi care se vând cu 60 lei în librării şi pe elefant erau şi 30 lei la promoţie. Este o diferenţă mare. De 30 lei mai iau o carte.

Apoi am aflat că elefant şi-a deschis punct de livrare în Iaşi, aşa încât puteam să verific coletul înainte de plată. Iar când am început să pregătesc o comandă, am citit pe undeva că pot cere şi la curier deschiderea coletului înainte de plată. Aşa încât consider că s-a rezolvat problema cu diferenţe comandă – colet.

Am profitat zilele trecute de o nouă promoţie cu 50% şi mi-am comandat 5 cărţi cu 117 lei. Dintre care una din ele la preţ întreg, de la editura Art (anumite edituri, ca Publica sau Art, nu sunt niciodată la reduceri). Joi am făcut comandă, luni era în Iaşi şi m-am dus să o ridic.

În primul rând nu mă aşteptam ca la punctul de lucru din Iaşi să fie aşa aglomerat. N-am stat foarte mult, vreo 10 minute, dar în spatele meu se adunaseră o mulţime de oameni. Se pare că lumea comandă de pe elefant. 🙂

Am fost întrebată dacă vreau să verific coletul, l-am verificat, am putut plăti cu cardul. În afară de faptul că am aşteptat vreo 10 minute chiar n-am avut de ce să mă plâng. Plus că am găsit şi loc de parcare relativ aproape (lucru ce trebuie amintit, pentru cei care nu sunt din Iaşi, punctul de livrare Elefant a fost deschis în centru, unde în timpul zilei nu prea ai unde parca).

Şi acum să vă spun şi ce-am comandat:

 • Moştenire – Lan Samantha Chang (15.60 lei)
 • Strigătul păsării Kiwi – Sarah Lark (30 lei)
 • Zeiţa orezului – Rani Manicka (22.50 lei)
 • Povestea slujitoarei – Margaret Atwood (33 lei)
 • Dezastrul de la Cernobâl – Svetlana Aleksievici (16.81 lei)

Preţuri bune, nu? 🙂

Deci cam asta a fost cu elefant. Puncte de livrare sunt şi-n Cluj, Timişoara şi Bucureşti, dar dacă se poate deschide coletul înainte de plata la curier, cred că putem fi cu toţii mai siguri.

Ce mi-ar plăcea acum de la elefant e să nu uite de gama de produse cu care au început, să aibă stocuri mai mari (sau să se aprovizioneze mai repede) şi să aibă un număr cât mai mare de titluri. În prezent am în wishlist 22 de cărţi, dintre care 8 nu sunt în stoc.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments on Am cumpărat iar cărţi cu 50% reducere

 1. Si eu am comandat 5 ebookuri la oferta asta si, ca de fiecare data in ultima perioada, macar unul din link-urile de descarcare e “defect”, insa le-am scris si in cateva ore au refacut link-ul.
  Printre cele comandate acum e si “La marginea livezii”, noua carte a lui Tracy Chevalier 🙂

 2. Buna,Mihaela si sarbatori fericite ! 🙂
  Ce mai ai in wishlist ? Sunt tare curioasa.
  Din ultima ta lista de achizitii am si eu “Zeita orezului”,dar nu m-am apucat inca de ea.M-a atras cadrul exotic, dar mai ales destinul feminin pe care e centrata povestea.
  Lecturi placute si – de ce ? – si impresii despre ele aici.

  • Sarbatori Fericite Sabina!

   In wishlist mai am asa: 2 carti de Maria Duenas (am citit Iubirile croitoresei si mi-a placut mult), Durere (Zeruya Shalev), La marginea livezii (Tracy Chevalier), Tatal celuilalt copil (Perinoush Saniee), Sotii si concubine (Tong Su), Se numeste pasiune (Alawiya Sobh), Sunetul cuvintelor (Amulya Malladi – nu este pe stoc de ceva timp), Totul este iluminat (Jonathan Safran Foer), In orasul de aur si argint (Kenize Mourad). Printre altele. 🙂 Majoritatea cartilor din wishlist sunt fie continuari ale unor alte romane sau carti de un autor care mi-a placut mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.