easter-1217473_640Anul acesta întâmplarea a făcut ca Paştele şi 1 mai să coincidă, aşa încât noi toţi am avut parte de mai puţine zile libere. Dintre acestea cea mai memorabilă a fost cea petrecută în familie. Exact cum mi-am imaginat, printre carucioare copii, jucarii, la mama acasă, cu familia aproape în formulă completă, cu bunătăţi pe masă şi pauză de la dietă.

1 mai – din fericire am avut parte de o zi frumoasă, aşa încât am putut lua masa cu familia în aer liber. Am înlocuit clasicul grătar cu ficăţei la cuptor înveliţi în bacon (cererea mea specială), salată boeuf, sarmale făcute de cumnatul meu, pască cu smântână, ciocolată şi brânză şi 2 guri de cozonac. După masă ar fi trebuit să jucăm nişte Catan, dar am renunţat până la urmă. Lipsa de chef, copiii care cereau atenţie, pofta mea de somn, toate ne-au împins să amânăm jocul pentru altă ocazie. Am stat şi-am lenevit pe fotoliile din curte, ne-am uitat la copii cum se jucau cu lego sau cu cărucioare, cumpărate de “iepuraş” de la Noriel, am făcut poze şi-am mai vorbit între noi, de nimicuri de zi cu zi.

2 mai – mi-era poftă de mici, aşa încât am organizat rapid un grătar în curte, alături de prietenii noştri. Prieteni care au făcut cam toată treaba, noi am stat şi ne-am bucurat de rezultatele muncii lor – friptură de porc şi mici delicioşi, alături de cartofi la cuptor. Iar la desert nişte pască cu brânză şi ciocolată, cadou de la mama. Am avut iarăşi noroc de vreme bună, e o plăcere să petreci aceste zile de mai în aer liber, în parfumul florilor de cireş sau de gutui.

3 mai – o zi cam plictisitoare pentru că toţi cei dragi s-au întors la muncă. Am petrecut-o singură, m-am relaxat uitându-mă la seriale, citind, documentandu-mă, iar seara m-a scos sora mea în oraş, la cinema. Nu mai fusesem la film de vreun an, dacă nu mai mult. Am văzut The Boss cu Melissa McCarthy, o comedie rezonabilă, bună de o ieşire cu fetele.

Şi cam aşa mi-am petrecut zilele libere. Singurele regrete? Mi-aş fi dorit să am mai mult chef de scris, să reuşesc să mă văd şi cu prietena mea şi să petrec şi mai mult timp cu cei dragi. Ah, şi să mănânc mai puţin dulce! 🙂

Voi cum v-aţi petrecut vacanţa? Sper că n-aţi uitat de voi, sper că v-aţi relaxat şi aţi început noua lună de muncă cu forţe proaspete.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Paşte + 1 mai

  1. Eu am fost putin la munte. Incercand sa mai uit de neplacerile unui mic accident am reusit sa racesc pentru ca vremea a fost rece si eu m-am imbracat de vara.
    Nu stiu daca am revenit la serviciu cu forte proaspete. Mi-ar fi placut o vacanta mai lunga…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.