traffic-1294934_640Ajungi pe la 20-30 de ani, vârsta primului job, vârsta mutatului de la părinţi, vârsta începerii unei afaceri, moment în care încep să te intereseze tot felul de chestii care înainte ţi se păreau tare plictisitoare.

De exemplu subiectul transport marfă – vă prezint mai jos câteva situaţii, unele finalizate cu bine, altele mai puţin bine.

La serviciu livrăm produse în întreaga ţară. Inclusiv vin. Vinul care nu este livrat în cutii de lemn nu este despăgubit în caz că se sparge. Cu cutii de lemn ar veni prea scump, n-ar mai fi avantajos să cumperi vin online decât din magazine. Fără cutii, tu poţi asigura vinul (asta te lasă, dar oricum e degeaba), îl împachetezi cât poţi de bine, în folie cu bule, şi speri ca curierii să nu îşi bată joc prea tare de transportul tău.

Un prieten lucrează din greu la casă. A săpat prin grădină, a săpat în curte pentru o fosă septică. Şi aşa s-au adunat la poartă pământ, moloz. Deşi nu incomoda pe nimeni, nu poate fi lăsat acolo pentru că atunci când plouă tot acel pământ se duce la vale, pe la vecini în curte şi uite aşa apar problemele. Iniţial se gândea că poate debarasează el singur, dar n-avea nici o şansă. A găsit cu greu o maşină care l-a ajutat. Cu multe telefoane, cu pile, cu rugăminţi. A rezolvat până la urmă, probabil pe mult mai mulţi bani decât ar fi fost normal.

Acelaşi prieten va vrea în curând să se mute în casă. Va trebui să-şi împacheteze toate lucrurile din apartament pentru a le duce la casă. Nu s-a gândit cum va face, probabil le va încărca în maşina proprie, va face zeci de drumuri iar mobilierul mare sau greu îl va abandona în apartament. În aproape fiecare film sau serial american pe care-l urmărim vedem cum firme de transport vin şi fac relocări de locuinţe, iau toate cutiile, fie că e vorba de haine, hârtii, amintiri, farfurii, şi le duc pe toate în acelaşi timp la noua casă. Aşa ne-ar trebui şi nouă. În Bucureşti ştiu că sunt servicii de transport marfă care să includă şi relocări, dar în Iaşi?

Am mutat mobila şi voi mai muta cu siguranţă. Cu maşina proprie n-ai nicio şansă. Şi dacă ţii la sănătatea ta mai bine apelezi la o firmă. Am mutat, cu succes, o bibliotecă din lemn masiv. Au venit băieţii, au împachetat-o bine, au transportat-o pe scări până la maşină, au urcat scările de la destinaţie şi au livrat-o în cele mai bune condiţii. Vreau să mai livrez o oglindă a bunicii mele, practic o antichitate, poate şi nişte mobilă, tot din lemn masiv. Tot ce este din lemn masiv vreau să-l pun la păstrare, fiind modele de calitate, dar mai învechite, care nu-mi mai plac.

Ce bine ar fi dacă s-ar oferi şi spaţii de depozitare pentru mobilă veche. Nu doar în Bucureşti, ci şi în Iaşi. Eu acum încerc să găsesc familii pentru mobila de prin casă ce nu-mi place, dar care e valoroasă. Tata a luat biblioteca, mama va găzdui oglinda.

Din toate cazurile de mai sus reiese un singur lucru. Este nevoie de firme de transport marfă serioase, care să aibă respect pentru produsele tale şi care să facă tot posibilul să le livreze la destinaţie în aceeaşi condiţie.

1 Comment on După 20 de ani transportăm amintiri, mobilă şi moloz

  1. In SUA exista tot felul de variante. Poți să angajezi o firma care să-ți mute mobila sau sa inchiriezi un camion și să ți-o transporti singur (varianta asta se practica atunci când te muti la distanțe mari – inchiriezi un U-haul), însă e destul de scump. Noi am apelat la prieteni când ne-am mutat, iar prietenii au apelat la noi și ne-am ajutat reciproc. Și apropo de depozitat, aici exista spatii asemanatoare unui garaj, numite storage units pe care le poți închiria lunar pt a-ți depozita anumite lucruri. Fie ca ai mobila care nu își are locul în noua ta casa, dar ca și în cazul tău, e de valoare și vrei s-o păstrezi, sau locuiești temporar într-un spatiu mic și îți depozitezi lucrurile pana te muti din nou sau multe alte scenarii. În orice caz, e bine sa ai o astfel de alternativa. Preturile sunt acceptabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.