duduia-scrisori-din-exil-ale-elenei-lupescu_1_fullsize

De Black Friday am cumpărat cărţi iar în mini-vacanţa de 1 decembrie le-am citit. Printre ele şi cea despre care vă scriu astăzi.

Duduia este o colecţie de scrisori ale Elenei Lupescu, destinate prietenei ei, Tantzi Cosăcescu. Scrisorile din carte încep din 1945, până prin 1960. Afli despre viaţa în Brazilia sau în Portugalia anilor 1940-1950. Despre lipsurile cu care se confruntau toţi oamenii pe atunci. Despre suferinţele românilor, după venirea comuniştilor la putere. Despre pasiunea lui Carol al II-lea pentru filatelie sau grădinărit.

Cine este Elena Lupescu? Este femeia care a destrămat căsnicia lui Carol al II-lea. A fost motivul abdicării lui. A fost şi motivul pentru care Mihai a refuzat să-l mai vadă pe tatăl său după 1940, lipsind şi de la înmormântarea sa.

Cât despre Tantzi Cosăcescu, se pare că numai prietena Elenei nu era, fiind o informatoare a securităţii, alături de soţul ei. Se pare că tot ce-şi doreau era să-i moştenească pe Carol şi pe Elena.

Am cumpărat cartea cu aproximativ 20 lei, de pe elefant. Mie mi-a plăcut, mai ales că sunt pasionată de familiile regale şi de istorie, aşa că vi-o recomand.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.