Nu urmăresc nicio emisiune românească. Nu le pot suporta. Nu am răbdare, simt că nu învăţ nimic din ele. Şi nu e vorba neapărat să obţin ceva urmărindu-le, pur şi simplu nu-mi oferă nicio plăcere.

În schimb am găsit alte emisiuni care îmi plac şi pe care vi le recomand şi vouă. Le găsiţi pe Youtube.

Shark Tank – preferatul meu în acest moment

Aţi urmărit vreodată Arena Leilor? Eh, Shark Tank e fix acelaşi lucru. Un antreprenor vine şi prezintă în faţa a 6 investitori afacerea sau ideea sa de afaceri. Dacă convinge pe vreunul dintre ei, primeşte suma de bani cerută în schimbul unei cote procentuale din afacere. Investitorii devin aşadar acţionari în noua afacere aşa că-şi asumă riscuri împreună cu antreprenorul, având tot interesul să-l ajute să-şi dezvolte afacerea.

Mi se pare foarte interesant să vezi atâtea idei de afaceri, unele mai ingenioase ca celelalte, dar şi modul de prezentare a lor (de cele mai multe ori absolut grozav), de susţinere a ideii, riscurile pe care şi le-au asumat, modalitatea prin care au reuşit să-şi dezvolte afacerea până la anumit punct.

Hotel Hell – emisiune cu Gordon Ramsey

Gordon Ramsey vizitează diverse hoteluri (care bineînţeles au solicitat să apară în emisiune), face o evaluare a lor (camere, restaurant, angajaţi), propune îmbunătăţiri (emisiunea plăteşte pentru renovarea unor camere, Gordon schimbă eventual meniul, ş.a.).

Urmărind emisiunea mă tot gândeam ce-ar zice Ramsey dacă ar vizita hotelurile şi pensiunile din România. Multe din hotelurile prezentate în emisiune arătau încă de la început mult mai bine decât ce avem noi.

Undercover Boss

O persoană din conducerea unei firme mari (de obicei proprietarul) se angajează în cadrul firmei pentru a observa cum decurg lucrurile cu adevărat, ce îmbunătăţiri trebuie aduse, care este părerea sinceră a angajaţilor. De obicei firmele sunt mari, cu sute sau mii de angajaţi, cu magazine deschise în mai multe oraşe, aşa încât angajaţii nu-şi dau seama că au printre ei pe proprietar.

Cam astea ar fi în acest moment. Sunt în căutarea altor emisiuni de genul Shark Tank, dacă cunoaşteţi vă rog să-mi lăsaţi mesaj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Comments on Ce emisiuni urmăresc?

  1. Apuc destul de puțin să mă uit la TV, mai prind câte un serial/film interesant. În rest, lucrez și citesc mult. Vorba ta, mi se pare că pierdem prea mult timp cu emisiunile made in Ro. Când am aflat că Chefi la cuțite e regizat, am fost tare dezamagita.

    • Cam toate din Romania sunt regizate…La un moment dat parca se daduse o lege care nu permitea sa fie pe bune. Nu stiu insa sigur.

  2. Și în afara se mai aude ca emisiunile sunt regizate..cine știe.
    Cauta “The Profit”, “Hotel Impossible” si “House Hunters International”. S-ar putea sa fie pe gustul tău.

    De asemenea, îți recomand Kodi, dacă nu ai încă. O aplicație care te ajuta sa poți găsi și viziona mai ușor orice film și serial (pe tv, laptop, tableta etc)

  3. Eu deschid TV’ul destul de rar pentru a urmari emisiuni, singura la care mai arunc un ochi e Starea Natiei. Am abonament la Netflix si cu ocazia asta vad o multime de documentare interesante, filme si seriale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.