Eram însărcinată în 8 luni când m-am mutat, așa încât hainele din dressing-ul meu au fost aranjate în mare parte de alte persoane, într-un mod satisfăcător, dar nu neapărat practic pentru mine.

De atunci am reușit să le mai ordonez puțin, dar tot nu sunt mulțumită de rezultat. Mai ales de aranjarea pantofilor, pe tot felul de rafturi, de nici nu mai știu ce perechi am și unde anume sunt.

Mi-am propus ca imediat ce am puțin timp liber, să încep să-mi organizez frumos pantofii. De ce încep cu ei? Nu vreau să se deterioreze, stând unii peste alții, nu vreau să se murdărească, și mai ales, vreau să știu de ei, să pot să-i folosesc și să mă bucur de ei.

ORGANIZAREA PE CATEGORII

Am început prin a-mi organiza pantofii pe categorii: pantofii de dama moderni, pentru ocazii speciale, încălțămintea sport, încălțămintea de iarnă (cizme, ghete), încălțămintea casual (sandale, balerini). Mi se pare cel mai simplu să îi separi așa (și nu neapărat pe încălțăminte de vară/de iarnă sau pe culori), astfel încât dacă te grăbești, știi unde să te duci, să iei o pereche potrivită pentru activitatea pe care o desfășori.

ARANJAREA VERTICALĂ PE RAFTURI

Am ales câteva rafturi pentru pantofi, pe care am pus câte o foaie de hârtie, pentru ca încălțămintea să nu stea direct pe mobilier. Cred că ar merge foarte bine și o cârpă absorbantă, într-o culoare potrivită, care să protejeze de murdărie și care va fi schimbată periodic. Ștergi încălțămintea când vii de afară și o pui în dressing, dar nu strică să ai ceva pregătit.

Am așezat încălțămintea de iarnă pe raftul cel mai de jos. Pe cel de deasupra am așezat pantofii de ocazie, pentru că eu personal nu-i port foarte des. Pe raftul superior, cel de la nivelul vederii, am așezat pantofii sport, pentru că-i folosesc cel mai des. Mai sus am așezat pantofii casual iar pe cel mai înalt raft, la care nu am acces cu ușurință, am așezat șlapi și pantofi pentru grădină.

ARANJAREA ORIZONTALĂ PE RAFTURI

Nu am foarte mult spațiu pe rafturi, așa încât, pentru a avea o vedere cât mai bună a pantofilor deținuți, am pus un pantof în față iar perechea lui în spate. Ca să vă faceți o părere, în acest fel pot vedea cam 5 pantofi. Deci nu foarte mulți, dar este suficient pentru câte perechi dețin eu.

ALTE METODE DE ORGANIZARE

  • Poți ține pantofii în cutiile lor originale – e o idee bună dacă ai loc suficient. Rafturile mele nu au o înălțime foarte mare, dacă păstram cutiile, nu-mi mai încăpea nimic. Faci câte o poză cu fiecare pereche de pantofi și o lipești pe cutie, astfel încât să știi ce ai înăuntru.
  • Poți organiza pantofii pe tipul lor și pe culoare – potrivit dacă ai o mulțime de perechi de pantofi. Nu e cazul meu.

Dacă ar fi fost să aleg, normal că mi-ar fi plăcut să am un dressing enorm, în care pantofii să aibă o mulțime de spațiu, ca să stea aranjați așa cum am văzut deseori prin filme. Dar sunt sigură că majoritatea dintre noi nu avem acest lux, așa încât trebuie să găsim metode cât mai practice de organizare a pantofilor. Dacă aveți și alte idei, altele decât menționate în acest articol, aștept să le împărtășiți cu noi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.