Dacă ar trebui să răspund foarte repede când cineva mă întreabă ce vârstă am, aș răspunde cu siguranță 20 sau ceva pe aproape. Aproape că nu-mi vine să cred că nu mai sunt un copil, că sunt responsabilă pe viața mea și că trebuie să mă descurc singură.

Mi se amintește acest lucru din când în când, în momente neprevăzute, când primul lucru pe care îmi vine să-l fac e să-l sun pe tatăl meu, să-l rog să mă ajute să rezolv problema. Ca să încetez să fac asta și să îmi rezolv singură problemele, a fost nevoie ca uneori să mă refuze.

Jak Asistance tractari auto

Îmi amintesc prima dată când s-a întâmplat acest lucru. Aveam vreo 23 de ani, era miezul iernii, la 10 noaptea, când mă apucase cheful să ies cu mașina la plimbare. Parcarea era încă plină de zăpadă, sub care se ascundea și un strat de gheață. Iar în mijlocul parcării era și o gaură imensă, plină cu apă. Poate nu e greu de ghicit că m-am împotmolit în gaura aia și nu mai reușeam să ies. Ce să fac atunci? Să-l sun pe tata! Omul bineînțeles că m-a întrebat ce poate să facă pentru mine și să-mi spună că nu mă poate ajuta. Norocul meu e că atunci am apelat la celălalt bărbat din viața mea, prietenul de atunci, soțul de acum, care a venit cu mașina lui și m-a tractat de acolo.

Momente din acestea s-au mai întâmplat de atunci, că deh, mașina nu întinerea și nu devenea din ce in ce mai bună. Îmi amintesc de alt moment, când mi s-a stricat ambreiajul și atunci nu a mai fost așa simplu, a trebuit să apelez la un serviciu de tractări auto în Iași, să îmi ducă mașina la service.

Din fericire în ultimul timp nu am mai avut probleme, dar mă bucur să știu că există asistență rutieră în Iași și servicii de tractări auto bune, astfel încât să mă pot descurca și singură. Firma de care vă vorbesc are tarife bune, 100 lei pentru încărcare, descărcare și transport la adresa solicitată, și lucrează pe întreg teritoriul județului Iași, inclusiv în zone precum Lețcani, Podu Iloaiei sau Pașcani.

Adevărul e că și vremurile s-au mai schimbat. Acum câțiva ani nici dacă voiai să te descurci singură nu reușeai. Nu existau astfel de servicii care să-ți ușureze viața. Trebuia să ai cunoștințe, să ai pile, să știi pe cineva care să te ajute. Dacă încercai să te descurci singur și reușeai să găsești datele de contact ale unei persoane care se ocupă și cu rezolvarea de astfel de probleme în timpul liber, mai mult ca sigur era ori ocupat, ori îți cerea să plătești o sumă imensă. Te descurajai pur și simplu.

Nu pot decât să mă bucur că vremurile s-au schimbat și că se schimbă în continuare. Că nu mai trebuie să simți mereu acel sentiment de deznădejde, de frică și de rușine că trebuie mereu să apelezi la cineva, să rupi din timpul cuiva, să te îndatorezi cuiva.

Acum mă pot descurca și singură.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.