Zilele trecute discutam cu o prietenă despre posibile cadouri de Crăciun pentru sora ei, care a devenit de curând mămică, și imediat i-am sugerat să îi ofere o ședință foto.

Până anul trecut consideram ședințele foto cu copii drăguțe, dar mult prea costisitoare. Cum să dai câteva sute de lei pentru așa ceva, când poți să faci acasă fotografii, le printezi la un centru specializat, le așezi într-un album și gata? După insistențele mamelor noastre și urmând exemplul surorii mele, am ajuns să programez ședința foto la Paul Pădurariu. Și sora mea și-a programat în aceeași zi, urma să vină și mama mea, astfel încât să intre câți mai mulți membri din familie în poze.

Cum s-a desfășurat ședința foto?

Am ales o zi la începutul lui decembrie. Țin minte că era frig, cădeau fulgi de zăpadă, dar eram bucuroasă că Ilinca era sănătoasă și aptă pentru ședința foto programată cu vreo 2 luni înainte. Paul a pregătit mai multe decoruri, toate foarte frumoase. Ilincăi îi era teamă de străini, așa încât nu a fost foarte deschisă la început, dar cu ajutorul lui Paul, am reușit să o mai destindem, astfel încât să o prindă in fotografii râzând cu gura până la urechi. După ce am terminat noi ședința, a ajuns și familia surorii mele, am mai făcut și cu ei câteva fotografii, după care noi am plecat.

Sora mea mă “avertizase” că o să-mi fie greu să aleg doar 10 poze (cel mai ieftin pachet – 350 lei), și așa a și fost. Am ales până la urmă vreo 35 (deci peste cele 30 din pachetul mare de 650 lei) și album foto. Să știți că nu regret deloc, a ieșit atât de frumos albumul și reprezintă o amintire atât de frumoasă! Am devenit clientă fidelă, cât o să ne putem permite și o să reușim, vreau să facem ședințe foto de Crăciun în fiecare an.

Concluzii?

Nu se compară o ședință foto făcută de un profesionist, cu decoruri realizate de designeri, cu câteva fotografii făcute acasă. Da, costă destul de mult. Da, este dificil cu programarea (dacă se îmbolnăvește cineva, dacă pur și simplu nu ai chef de așa ceva în acea zi?). Da, nu ai decât 20-30 de minute la dispoziție să faci toate pozele și te simți cam grăbit și stresat, mai ales când ai și un copil mic lângă ține. Cu toate aceste minusuri, rezultatul te face să nu regreți nimic, ba chiar să te întorci și în următorul an, pentru noi amintiri imprimate pe hârtie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.