În timpul sarcinii m-am îngrășat cu 17 kg. De fapt este posibil să fie mai mult, după 17 kg am renunțat să mă mai cântăresc. Mai multe detalii despre cum am ajuns la această greutate găsiți în articolul cu “Jurnal de sarcină“, n-o să reiau aici.

Speram ca în momentul în care ajung acasă, după naștere, să fiu cu măcar 10 kg mai ușoară, așa că a fost destul de șocant când am văzut pe cântar o scădere de doar vreo 4-5 kg. Nu-mi ieșea nici la calcul, Ilinca a avut aproape 3 kg, am stat 3 zile în spital și am mâncat doar supă strecurată, tot lichidul din stomac…de ce doar atât?

Cred însă că nu eliminasem tot lichidul pentru că în următoarea săptămână, am dat rapid jos încă vreo 5 kg. Ce-i drept nici nu am mâncat foarte mult în perioada asta, eram stresată cu un nou născut acasă, despre a cărui îngrijire nu știam mare lucru.

Așadar după acest început, am rămas cu vreo 7-8 kg în plus față de greutatea de dinainte să rămân însărcinată. Nu am depus vreun efort ca să mai slăbesc, tot amânam, mâncăm destul de haotic, îmi ziceam că nu pot să țin vreo dietă pentru că încerc să alăptez.

Și uite așa timpul a trecut, eu eram destul de mulțumită pentru că în ciuda kilogramelor suplimentare, îmi veneau hainele de dinainte de sarcină. Nu eram motivată să slăbesc.

Cum am fost motivată?

De părerea unei persoane străine. Mergeam la masaj săptămânal, dar iarna trecută (2018-2019) nu am mai reușit să ajung, din cauza vremii proaste. M-am reîntors la masaj la început de primăvară, iar maseuza, cum m-a văzut, mi-a zis că m-am îngrășat. Mă ingrășasem, ce-i drept, față de ultima dată când mă văzuse, dar doar cu 1-2 kg. Știu că ar trebui să nu-mi pese, dar când a făcut acele comentarii legate de faptul că m-am îngrășat, chiar dacă le-a îndulcit ulterior, zicandu-mi că arăt mai bine așa, m-am simțit prost, oarecum jignită și mi-a dat un imbold să-i demonstrez ei (da, ei, ca să vedeți ce minte de copil am) că slăbesc imediat.

Am procedat la fel ca de obicei. Am renunțat la dulciuri. Asta îmi garantează o slăbire de 2 kg într-o singură săptămână (mare parte din cele 2 kg este și apa din corp). În următoarea săptămână, la masaj, i-am zis cu mândrie că am slăbit 2 kg, deci acum aveam greutatea de dinainte, de când mă văzuse ultima dată. Însă maseuza mi-a zis că nu observă vreo diferență. 🙂

M-am ambiționat și mai tare. Acum ajungeam să-mi doresc să slăbesc pentru acea persoană, pe care de-abia dacă o cunoșteam. Nu știu ce incercam să-i demonstrez.

În acel moment am apelat la intermittent fasting. Împărți ziua în 2: 16 ore nu mănânci nimic, 8 ore mănânci ce dorești. Este un regim (mai mult stil de viață) recomandat și de medici, conform studiilor este foarte benefic pentru sănătate (detalii aici). Mi-a fost destul de ușor să mă țin de acest regim. Am observat că după ora 16.00 nu prea mâncam, pentru că nu aveam timp. Ilinca îmi ocupa tot timpul și nu aveam timp să mă așez să mănânc sau să-mi fac ceva de mâncare. În schimb la ora 8 dimineața de obicei ciuguleam ceva, eventual din mâncarea ei. Așa că am procedat astfel: de la 16.00 la ora 08.00 dimineața nu mâncam nimic, de la 08.00 la 16.00 mâncam ce voiam și ce puteam. Trebuie să menționez că nu reușeam să-mi prepar mare lucru acasă, Ilinca nu mă lăsa deloc să gătesc iar în ora in care dormea la prânz (uneori și acea ora fragmentată), preferam să mănânc un sandviș și să mă relaxez, decât să stau să gătesc ceva.

Și cu acest intermittent fasting am dat și restul kilogramelor, până la 54-55. După care a venit o perioadă foarte, foarte grea, în care Ilinca s-a îmbolnăvit de mai multe ori, au fost multe nopți nedormite, mâncare când apucam și nu prea apucam. Și da, atunci am mai slăbit, și acum m-am stabilizat la 53-54, uneori mă duc și la 52 kg, deci mai puțin decât îmi propusesem.

Acum sunt mulțumită de greutatea mea. Îmi doresc să mănânc mai puține dulciuri – cum mănânc dulciuri, cum mă îngraș și mă bucur că primesc aceste semnale de la corpul meu, căci altfel nu aș fi putut să mă limitez la o cantitate moderată de dulciuri. Vreau să mănânc mai sănătos, dar pentru asta îmi trebuie și puțin timp de gătit și tot nu am.

La maseuză nu am mai fost. Deci nu m-a văzut de când am slăbit și uite că nici nu țin să-i arăt asta. Dar mă bucur că mi-a zis atunci că m-am îngrășat, pentru că altfel cred că și acum aș fi avut acele kilograme în plus. Și nu e vorba doar de partea estetică, până la urmă vorbim de sănătate, și greutatea trebuie monitorizată din scurt. Am putut vedea cum este viața cu aproape 20 kg in plus și nu este deloc una ușoară, nu am apreciat durerile de spate, oboseala și gâfâitul.

Asta este povestea mea. Nu este soluția ideală, dar scăderea în greutate a fost realizată destul de corect, cu renunțat la dulciuri (din comerț în special) și intermittent fasting. Să vă interesați și voi de această nouă dietă, mi se pare grozavă!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Cum am slăbit după naștere

  1. Ce mult ai slabit! Felicitari! Si eu as avea de dat jos vreo 5-6 kg, dar e atat de greeeeeuuu!!! :(( Cea mai proasta parte este ca eu nu fac deloc miscare si tot ce mananc … se depune. Nu sunt cel mai mare fan dulciuri, deci nu as avea probleme in privinta asta. Mi-ar trebui mai multa miscare, atat. La mine oricum ultima masa este la 17, nu ma mananc nimic dupa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.