Posibil să mai fi citit de olița portabilă, dar este un obiect atât de util și fain încât am simțit nevoia să scriu și eu. Poate va fi o informație nouă pentru unele dintre voi.

Din cauza pandemiei, nu prea am ieșit cu Ilinca în locuri publice în ultimul an, fix când se dezvățase de scutec. Am stat în curtea casei și am avut mereu toaleta la dispoziție.

Prima ieșire mai serioasă din acest an a fost la mare, când am avut momente în care eram la vreo 10 minute de locul de cazare și copilul voia la toaletă. Nu erau bineînțeles toalete deschise pe plajă, după-amiaza, așa că ne grăbeam fuga-fuga înapoi în cameră. Neplăcut, nu?

Când ne-am întors în oraș, mi-am amintit de olița portabilă și am comandat una, ca să avem pe perioada vacanței. Am ales să cumpăr olița portabilă Potette Plus. Inițial am vrut s-o comand de pe emag, dar iese mai ieftin dacă o comanzi de pe site-ul lor, kidscenter.ro. Când am comandat-o eu, costa 80 lei, am primit 5% reducere pentru că am plătit cu cardul, transportul a fost gratuit. Total – 76 lei. Acum văd la ei pe site că ar fi și o reducere de 10% folosind un cod de reducere. 

Singurul lucru de care îmi pare rău este că nu am comandat de la început și un set de pungi biodegradabile (de 20 sau 30). Cu olița primești 3 pungi. Eu credeam că e o pungă obișnuită și că atunci când voi rămâne fără, voi folosi o pungă de gunoi mică, dar nu. Este special realizată, are o bază absorbantă care poate reține până la 150 ml de lichid.

Este un produs atât de util! Când a fost nevoie, ne-am dus lângă mașina parcată, am pus punguța specială pe oliță (mânerele pungii se atașează de picioarele olitei și astfel rămâne fixată), după ce a terminat am legat punguța și am aruncat-o la gunoi. Dacă nu erau locuri de aruncat gunoiul în zonă, puneam punguța în mașină și o aruncam acasă. Fără să se scurgă sau să miroasă. Atât de simplu și elegant.

Și pentru copil este mai ușor să facă. Poziția e mai comodă, nu îi intră iarbă sau altele în zonele intime. Iar olița poate fi folosită și ca reductor pentru toaletele de adulți, alt lucru foarte util.

Adaug și un video mai jos, cu prezentarea oliței:

În afară de toate beneficiile pe care le-am prezentat mai sus, vreau să menționez și faptul că folosind o oliță portabilă (cu tot cu pungă), păstrăm și curățenie în jurul nostru. Nu am pățit-o personal, dar am citit la Ioana Chicet-Macoveiciuc cum că bebelușul ei a găsit un caca întărit în parc și i l-a adus. Nu cred că și-ar dori nimeni să pățească așa ceva. Și nici nu am vrea ca parcurile de joacă pentru copii să miroasă ca băile publice, să nu putem să ne apropiem de ele.

Într-o lume ideală, ar fi toalete publice, curate, lângă parcurile de joacă (și nu numai). Dar o oliță portabilă te ajută și când ești în parc, și când ești în mașină, în mijlocul pădurii sau pe munte, și la mare, pe plajă, și…peste tot. E super, super faină! Vi-o recomand din suflet! Cred ca se simte cat de entuziasmată sunt de ea. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.