Am cumpărat acest set de cărți după ce am văzut că Ilinca este interesată de ele. Educatoarea de la grădiniță le-a citit din ele, au discutat despre emoții, fiecare a fost întrebat când a fost bucuros/trist/furios/liniștit, s.a. I-a plăcut mult acest lucru, așa că am zis să încercăm și acasă.

Cărțile sunt scrise de un psiholog, Cecile Alix, și cuprind și sfaturi pentru părinți și jocuri de relaxare, în afară de povestea propriu-zisă. Sunt scrise într-un limbaj foarte simplu și modern, pe înțelesul copiilor. Personajele principale sunt Sara și Matei (în funcție de carte), care se află în diverse situații: cearta cu un coleg răutăcios, împărțitul jucăriilor cu prietenii, frica de un păianjen, frica de baubau, alesul mâncării sănătoase. La finalul fiecărei povești, autoarea întreabă și copii când s-au simțit în acel mod. Aceasta e partea preferată a Ilincăi. Îi place să-mi povestească când a fost și ea bucuroasă/tristă/amabilă/speriată/furioasă. Și am fost uimită să constat că recunoaște foarte bine emoțiile.

Comanda a fost plasată direct pe site-ul editurii Bookzone, la momentul respectiv am plătit 79 lei pentru pachetul de 8 cărți +10.9 lei transportul. Am primit și o carte cadou, puteam să aleg din câteva variante. Acum am văzut că au un cod de reducere pe site și același set de cărți cu tot cu transport costă 74.65 lei. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.