Minunată! Această este o carte pe care ar trebui să o avem cu toții în bibliotecă, indiferent dacă avem copii sau nu. Eu am citit-o acum, ea este recomandată de la 10 ani în plus, dar să nu vă imaginați că este o lectură ușoară pentru un adult. Este plăcută, dar nu ușoară. 

Cartea este în format mare, vă zic din proprie experiență că este greu de citit în pat. Cel mai bine ar fi să vă așezați la birou cu ea, ca să vă bucurați de ilustrațiile superbe făcute de Ana Alfianu și să aprofundati și cât mai bine informațiile explicate de Cristian Presură (apropo, îl urmăriți pe Youtube? Dacă nu, ar trebui să o faceți, link aici)

Cartea prezintă informații despre Soare, fiecare planetă din Sistemul Solar, mișcarea Pământului, gravitația, atmosfera, tipuri de stele, nașterea și moartea stelelor, găurile negre, Centura Kuiper, Norul lui Oort și exoplanetele, tipuri de galaxii, roiuri de galaxii, antimateria, acceleratorul de particule, posibilitatea unui multivers, călătoria în timp, Einstein și teoria relativității, și multe, multe altele, inclusiv mic dicționar de astrofizică la final. Toate sunt explicate cât mai simplu, cu exemple, ca să ai șansa să înțelegi cât mai mult.

Am învățat multe din carte, multe lucruri nu îmi erau cunoscute, deși îmi place subiectul și l-am mai urmărit când am avut posibilitatea. Iar când eram eu la școală nu se prezentau informațiile într-un mod atât de interesant, încât să-ți dorești să înțelegi și să afli și mai multe. 

Cartea este disponibilă în librării, eu am cumpărat-o de pe Elefant, unde prețul de listă este 65 lei, dar uneori este la 20% reducere, preț final 52 lei. Nu o gășiți la preț mai mic de atât, așa că nu așteptați, cumpărați-o si citiți-o! Nu veți regreta, vă promit. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.