La început m-am ferit să îi citesc Ilincăi poveștile clasice pentru că, știm cu toții, au o acțiune cam violentă de cele mai multe ori și nepotrivită pentru copii mici. Da, noi am crescut cu Albă-ca-Zăpada, Hansel și Gretel și Capra cu 3 iezi și n-am pățit nimic (sau cel puțin așa considerăm), dar asta nu înseamnă că aceea era soluția corectă.

Partea bună e că din câte am observat, au apărut pe piață poveștile clasice un pic modificate, astfel încât să nu mai cuprindă pasaje violente, cu omoruri de tot felul, abandonări și altele care dau coșmaruri. Cum ar fi cărțile apărute la editura Niculescu Kids, potrivite pentru copii mici, disponibile la prețuri foarte bune (10 lei sau, dacă așteptați oferta elefant de 50%, le găsiți la jumătate de preț).

Cărțile din pozele de mai sus sunt potrivite pentru copii foarte mici (3-5 ani), au puțin text. Au apărut: Scufița Roșie, Albă-ca-Zăpada și cei 7 pitici, Jack și vrejul de fasole, Motanul încălțat și Hansel și Gretel.

Cele de jos sunt pentru copii mai mari: Peter Pan, Pinocchio, Cartea Junglei, Alice în Țara Minunilor, Robin Hood, Heidi și Călătoria lui Ulise. Pe acestea le recomand copiilor peste 4 ani.

Limbajul este unul simplu, ilustrațiile sunt foarte frumoase. Așadar, dacă vreți să introduceți poveștile clasice copiilor voștri, fără emoții din cauza unui text nepotrivit, aveți aceste variante. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.