Țin minte și acum o carte din copilăria mea, era un Abecedar, dar nu cel de la școală. Foarte frumos ilustrat, îmi plăcea mult să-l răsfoiesc, mă uitam mult la imagini. Cartea despre care vă scriu astăzi îmi amintește de acel abecedar.

Marea carte a primelor experiențe este tradusă după o carte apărută la editura Usborne. Cartea originală a apărut în 2009, deci este de ceva timp pe piață. Impresia mea de început a fost că ilustrațiile sunt ușor demodate, dar m-am convins pe parcurs că asta face parte din farmecul ei.

Cartea prezintă următoarele experiențe: la spital, la doctor, la grădiniță, la dentist, un nou bebeluș, schimbarea locuinței, un animal de companie în familie, călătoria cu avionul și la petrecere. Sunt multe ilustrații și puțin text, așa încât cred că merge citită încă de la 2 ani. Ilinca, la 4 ani, încă cere această carte și ii place mult.

Experiențele prezentate sunt printre cele mai importante cu care se confruntă copiii mici și o astfel de lectură ne ajută să le explicăm pe înțelesul lor, astfel încât să nu le fie teamă și să abordeze activitățile de zi cu zi cu încredere.

Găsiți de cumpărat Marea carte a primelor experiențe pe elefant, prețul de listă este 56 lei, dar mereu îl găsiți mai ieftin (30% reducere). Poate chiar și la 50%, nu am verificat. Cartea are 152 de pagini și 9 experiențe prezentate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.