Primii ochelari ai Peppei este prima recomandare de azi. Nu știu cine o place mai mult pe Peppa, eu sau Ilinca. Adevărul e că e o purcelușă tare drăguță iar cărțile sunt pe măsură – simple, cu limbaj potrivit chiar și pentru 2 ani și subiecte precum vizita la oftalmolog, lecția de înot, excursii în afara țării sau cu rulota. Noi avem toata colecția de cărți cu Peppa și Ilinca încă le ascultă cu plăcere, deși au puțin text.

Norisorul Roz și coșul cu dulciuri este ultima carte din seria Norisorul Roz, scrisă de Cristina Donovici. Avem toată seria, sunt cărți cu mesaje educative, cu ilustrații foarte frumoase, pe o hârtie de calitate. În acest ultim volum, Norisorul Roz se confruntă cu o nouă problemă: a descoperit dulciurile și nu se poate opri din mâncatul lor. Ajunge să aibă probleme cu dinții, așa încât trebuie să viziteze stomatologul. În cele din urmă realizează că este mai bine să gusti din dulciuri doar la ocazii speciale și să păstrezi că gustare zilnică fructele.

“Matei o iubește pe mami” face parte dintr-o colecție centrată pe iepurașul Matei, apărută la editura Nemira. Am descoperit târziu cărțile cu Matei, dar le-am iubit de la prima lectură. Poveștile sunt pline de farmec și umor și în același timp, cu conținut educativ. Cartea de care vă scriu astăzi este despre modul în care Matei și frații lui se gândesc la cum să o serbeze pe mama lor, ce să-i ofere de ziua ei. Au o idee grozavă iar, în final, mama va fi foarte încântată.

Prințesa cea mai cea nu este o carte clasică cu prințese, care așteaptă să fie salvate de prințul cel frumos. Cele trei surori din carte sunt niște fetițe poznase, care mereu fac glume pe seama tatălui lor, regele. Acesta se gândește că poate dacă le găsește soți, se mai liniștesc și ele, așa că începe căutarea. Într-un final, ajunge un prinț și cele trei fete se ceartă pe el, iar prințul, speriat, hotărăște că este nevoie să se mai lupte cu dragonii încă câțiva ani. Dar prințesele i-o iau înainte, pleacă ele la vânătoare de dragoni, iar prințul rămâne cu regele în castel.

Prințesa Poruncița este o carte drăguță și amuzantă, despre încăpățânare și prietenie, cu ilustrații tare frumoase și text potrivit pentru copiii de 3-5 ani. Eroina cărții este obișnuită să facă numai ce vrea ea. Hotărăște totul: când să meargă la culcare, dacă să se spele pe dinți, ba chiar și cum să fie vremea. Dar, într-o zi, cunoaște o fetiță care nu ascultă de ea și care o înfruntă. Și astfel se leagă o frumoasă prietenie și Prințesa Poruncița înțelege că viața este mai frumoasă dacă asculți și de părerile celor din jurul tău.

Lumea în care trăim este o carte cu ilustrații despre păduri tropicale luxuriante, deșerturi aride și recife de corali care freamătă de viață. Cu ajutorul informațiile prezentate, copiii pot afla și învăța o mulțime de lucruri despre lumea înconjurătoare. Cartea este recomandată de la 5 ani, dar puteți să o răsfoiți cu cei mici de la orice vârstă și să le prezentați informațiile într-un mod mai general.

Vremea și schimbările ei, apărută la editura Nemira, ajută copiii să înțeleagă lumea care îi înconjoară, cu ajutorul ilustrațiilor drăguțe și a explicațiilor potrivite pentru vârste mici. Cartea răspunde la următoarele întrebări: ce înseamnă vremea, ce e atmosfera și din ce e formată, care sunt principalele fenomene meteorologice, cum se formează norii, cum apar grindina și lapovița, ce sunt fulgerul și tunetul, ce sunt tornadele.

Kikimora își caută pisică, scrisă de Otilia Mantelers, cu ilustrații de Livia Coloji, este o altă carte drăguță pe care vreau să o prezint. Dacă aveți pe acasă pasionați de pisici și vrăjitoare, această carte nu trebuie să vă lipsească din bibliotecă. Micuța vrăjitoare Kikimora a fost rugată de mama ei, Luna, să meargă la adăpostul de animale și să aleagă o nouă pisica pentru familie. Ar trebui să fie o pisica neagră, să fie agilă și să prindă șoareci. Kikimora în schimb se întoarce acasă cu o pisica în culoarea curcubeului, grăsuță, care nu prinde șoareci, se uită cruciș și se joacă toată ziua. O va convinge Kikimora pe mama ei să păstreze pisica? Recomand cartea pentru copii cu vârsta între 3-6 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.