Întreaga listă cu cărțile citite este aici. Astăzi vă prezint doar câteva din cărțile citite în ultimul an, toate mi-au plăcut foarte mult.
Pierderea virginității – Richard Branson
Nu trebuie să fiți fani ai lui Richard Branson ca să vă placă această carte. Eu nu știam mai nimic despre el, doar că are o avere impresionantă și mai multe afaceri. Mi-a plăcut mult să îi descopăr viața, să văd de unde a pornit, cum era la început, ce riscuri și-a asumat, cum și-a dezvoltat afacerea. Este impresionant. Și…este stresant, citind o astfel de carte îți dai seama că nu este deloc ușor să ai o astfel de afacere, să pornești de la zero și să devii mulți-milionar, cunoscut în toată lumea. Richard Branson mai povestește și despre hobby-urile lui, zburatul cu balonul sau traversatul oceanelor cu o ambarcațiune. Nu știu cum de există oameni așa curajoși (poate nesăbuiți?) pe lumea aceasta. Mi-a plăcut mult, așa încât am comandat și continuarea cărții (acțiunea din această carte este până în anii ’80).
Cei șapte soți ai lui Evelyn Hugo – Taylor Jenkins Reid
Astăzi vă prezint o nouă carte ideală pentru vacanță – Cei șapte soți ai lui Evelyn Hugo, scrisă de Taylor Jenkins Reid. Este o poveste minunată, care te duce cu gândul la Elizabeth Taylor sau Marilyn Monroe. Evelyn Hugo este un star de cinema din anii ’50, care își povestește ascensiunea în carieră și viața amoroasă unei jurnaliste, pentru ca aceasta să-i scrie biografia. Cine a fost iubirea vieții lui Evelyn, vrea să știe Monique, jurnalista. Spre surprinderea ei, nu este cineva dintre cei 7 soți. La finalul poveștii, Monique ajunge să o urască pe Evelyn. De ce? Aflați din carte mai multe. I-am dat 5 stele pe Goodreads, mi-a plăcut mult.
Ugly Love – cred că cea mai populară carte de pe Instagram din ultimul an. Am cumpărat-o și eu, la final de an, și recunosc că nu e deloc ceea ce mă așteptăm să fie. Citind descrierea, eu am înțeles că e un roman polițist, mai ales că mulți ziceau pe Goodreads că e plină de suspans. Dar nu, e un roman de dragoste, cu muuult sex (gen Fifty Shades of Grey, dar fără fantezii ciudate). Într-adevăr povestea este frumoasă, emoționantă, nu poți lăsa din mâini cartea. Se citește foarte ușor, e o carte cu adevărat relaxantă, așa, ca pentru Sărbători.
O carte minunată, fie că sunteți pasionați de modă sau nu. Înainte să citesc cartea, nu știam mare lucru de Coco Chanel iar de Elsa Schiaparelli de-abia dacă auzisem. Dar cartea nu este doar despre câțiva ani din viața celor 2, este mai mult despre acea perioadă de dinainte de Al Doilea Război Mondial, de atmosfera din Parisul acelor vremuri, de gândurile oamenilor legate de venirea sau nu a războiului. Paris, 1938. Coco Chanel și Elsa Schiaparelli se războiesc de multă vreme pentru titlul de cea mai bună, cea mai inspirată, dar și cea mai influență creatoare de modă din Franța. Rivalitatea dintre cele două este legendară, iar strategiile sunt, uneori, înspăimântătoare. Coco și Elsa sunt cum nu se poate mai diferite fie că este vorba despre opțiunile politice, fie despre stil. Ținutele imaginate de Chanel sunt clasice, elegante, practice, în vreme ce Schiaparelli mizează pe îndrăzneală și nonconformism. Când americanca Lily Sutter, o tânără văduvă care visează să devină pictoriță, este angajată la buticul Elsei, lucrurile se precipită. Fără voia ei, inocența Lily se vede implicată în lupta dintre cele două creatoare de modă și nu știe căreia să îi ia partea. Concurența devine tot mai încrâncenată, iar atmosfera, tot mai sumbră căci amenințarea războiului plutește în aer. O recomand cu mare drag!
Degetul mare al violonistului – Sam Kean
„O genă este o poveste, ADN-ul fiind limba în care e scrisă acea poveste.” — Sam Kean. “Degetul mare al violonistului” nu este o carte ușor de citit, dar merită efortul vostru. Sunt capitole care abundă de informații științifice, mai greu de înțeles (deși în această perioadă cu toții am auzit de ADN, ARN mesager și altele) dar și povești și anecdote despre gene. Sunt gene care explică de ce unii oameni supraviețuiesc bombelor nucleare, de ce unii nu au amprente și chiar de ce unele persoane nu se pot abține să adopte și mai multe pisici. Sunt gene care luminează totul — de la pielea măslinie a lui JF Kennedy (nu era bronz), la geniul lui Einstein. Genele sunt răspunzătoare și de flexibilitatea degetelor unor violoniști excepționali. Interesant, nu?