Sunteți fani ai cărților Philippei Gregory? Sau amatori de istorie? Vin cu o recomandare pentru voi: seriile limitate The White Queen, The White Princess și The Spanish Princess de pe Netflix. Sunt realizate după cărțile Philippei Gregory și sunt minunate!

Ordinea în care ar trebui urmărite este cea de mai sus, dar eu am început cu The White Princess și continui acum cu The Spanish Princess. Prin urmare vă voi scrie astăzi despre The White Princess dar sunt sigură că toate sunt la fel de interesante.

M-a atras The White Princess pentru că Jodie Comer joacă rolul principal. Jodie Comer a devenit celebră jucând rolul psihopatei Villanelle din Killing Eve (un alt super serial pe care vi-l recomand cu căldură). Mi-a fost greu la început s-o văd pe actriță în rolul de prințesă/regină din anii 1400, dar m-am obișnuit și e grozavă, îmi place foarte mult de ea. O altă actriță de care auzisem și joacă în serial este Suki Waterhouse (în rolul surorii prințesei, Cecily).

Acțiunea are loc în Anglia anilor 1400-1500, Henry Tudor a câștigat bătălia contra regelui Richard, și a devenit regele Henry al VII-lea. Se căsătorește cu prințesa Elizabeth of York, împotriva dorinței ei, pentru a opri războiul celor 2 roze și pentru a-și asigura tronul. Însă apar mereu pretendenți la tron, uneltiri în regat, trădări ale nobililor. Elizabeth și Henry ajung să se îndrăgostească și în final, Elizabeth va fi nevoită să aleagă între noua ei familie și rudele ei de sânge. Serialul nu este chiar 100% conform cu ce se știe că s-a întâmplat cu adevărat, dar este plin de suspans și merită a fi urmărit.

Mă mir și eu cum de mă fascinează atât de mult această parte a istoriei Angliei. Am citit toate cărțile Philippei Gregory despre subiect, am urmărit toate filmele și serialele despre acea perioadă, am urmărit până și documentare. Tot nu mă satur. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.