Săptămâna trecută am ajuns la Bucureşti cu treabă şi m-am gândit că dacă tot stau aproape o săptămână în oraş, să mă apuc să vizitez câte ceva. Şi acel “câte ceva” s-a transformat într-un maraton de vizitare: Muzeul Satului, Muzeul Ţăranului Român, Parcul Kiseleff, Parcul Herăstrău, Parcul Tineretului, strada pictată Xenofon, Parcul Carol I, Grădina Cişmigiu, Muzeul Antipa, Palatul Cantacuzino şi Muzeul George Enescu, Muzeul Naţional de Istorie a României, Centrul Vechi, Piaţa Revoluţiei şi multe altele. În câteva articole vă voi povesti pe îndelete ce-am văzut şi ce mi-a plăcut.

În prima zi n-am făcut mare lucru. Adusesem cu mine o mulţime de cărţi, laptopul, mă gândeam ca în timpul liber să stau în cameră şi să-mi caut de treabă. Mi-era un pic teamă de necunoscut, de ideea de a vizita singură un oraş (partenerul de drum avea cursuri toată ziua), ba nici nu credeam că vreau să văd ceva.

Cum Parcul Tineretului era la 2 paşi de hotel, mi-am făcut curaj şi m-am dus să-l văd şi să mă plimb puţin, încurajată şi de vremea frumoasă (de care am beneficiat toată săptămâna). Şi aşa am fost prinsă de frumuseţea unui oraş pe care până acum îl vedeam ca fiind doar un oraş mare, aglomerat, agitat.

 tineretului parcul-tineretului

Parcul Tineretului este imens. Cred că mi-a luat vreo 2 ore să mă plimb pe indelelete. Dimineaţa devreme, pe o vreme superbă cu temperaturi de 20-23 de grade, este extrem de relaxant şi plăcut să te plimbi prin parc. Nu erau foarte mulţi oameni, nu erau copii gălăgioşi, nu erau câini vagabonzi.

M-am îndreptat spre Lacul Tineretului şi încet, încet, l-am înconjurat. Din când în când mă opream să admir raţele care se plimbau ţanţoşe pe lac, sau să admir frunzele de un colorit bogat, caracteristic toamnei. Nu m-am putut abţine să nu imortalizez tot ce am văzut frumos în parc. Şi acum mă bucur de aceste poze, de care sunt mândră, chiar dacă nu-s cele mai frumoase, fiind făcute cu telefonul. Am ajuns într-un punct în care chiar şi cu aparatul foto în geantă, pur şi simplu mi-e mai comod să fac totul cu telefonul.

Vizitarea acestui parc mi-a deschis ochii la ce aş putea face zilele următoare. Ajunsă în camera de hotel am deschis Google Maps şi am început să caut obiective turistice. Mi-am făcut o listă şi mi-am promis că a doua zi, cu ajutorul metroului, voi cuceri Bucureştiul. 🙂

Spre seară, după terminarea cursurilor, ne-am întâlnit cu nişte prieteni, am mâncat o pizza bunăăă (mulţumesc Daniela! 😛 ), făcută în casă, şi nişte dulciuri la fel de bune. Şi aşa s-a încheiat prima zi din cele câteva zile superbe petrecute în Bucureşti.

Va urma. 😛

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 Comments on Ce-am făcut la Bucureşti – prima zi

 1. Cam acelasi entuziasm in ceea ce priveste orasul a afisat si Alice in articolul dedicat vizitei sale in Bucuresti. Sincer, sunt foarte surprinsa ca voua va place atat de mult capitala… Probabil ca va asteptati sa gasiti un oras dezagreabil, neprimitor, murdar si aglomerat. Dar voi v-ati plimbat mai mult prin centru unde e oarecum decent. Chiar si zona cu Palatul Cotroceni, pe unde am fost cu Alice, este destul de frumoasa. 😛

 2. Imi pare rau ca nu ne-am intersectat, ar fi fost super tare sa ne vedem la Bucuresti. Oricum astept impresiile, mai ales ca vom avea articole in paralel, ce coincidenta 🙂
  Daca ai reusit sa vezi tot ce ti-ai propus, inseamna ca ai vazut o buna parte din Bucuresti. In parcul Tineretului nu am ajuns dar din ce vad in poze sunt convinsa ca e frumos

  • Da, ar fi fost. Nu stiam ca est in Bucuresti. Si da, vom avea articole in paralel, chiar sunt curioasa ce ai vazut in Bucuresti, ce ti-a placut, ce nu ti-a placut. 🙂

 3. Hehe, stiam ca vei fi incantata de partile frumoase ale orasului. 🙂 Parcurile pe mine ma incanta cel mai mult, preferatul ramanand Herastraul.
  Sa stii ca te mai asteptam! 😀

  • Cred ca mie mi-a placut mai mult Parcul Tineretului. Poate si pentru ca a fost primul pe care l-am vazut in acest an. Si poate pentru ca vremea de afara, cand am vizitat P.Tineretului, era foarte frumoasa, pe cand, de fiecare data cand am fost in Herastrau ba era mohorat si mocirlos (acum 2 ani), ba era intunecat, cu nori afara (acum).

   • Sa stii ca Tineretului mi-a placut si mie mai mult pentru ca a fost primul vizitat, ca si in cazul tau. 🙂 Din fericire il am destul de aproape, la 15 min.de mers pe jos, si-l vizitez destul de des.

    • Ce bine ca e asa aproape de tine! Bine…eu am parcul Copou vis-a-vis de locuinta mea si cred ca ajung acolo o data pe an. :))

 4. Daca nu ai reusit sa vizitezi de data asta parcul Ior, data viitoare sa il pui pe locul 1. Cel mai frumos parc din Bucuresti, pe locul 2 este Carol (unde am vazut ca ai fost deja, urmat la egalitate de Cismigiu si Herestrau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.