Se da următorul scenariu: după-amiază, după serviciu, plecată pe la prieteni. Nu mai avem chef să ne apucăm de gătit, decidem să ne potolim foamea comândând ceva online. Unul are chef de pizza, altul de mâncare tradiţională românească. Facem vreun compromis sau găsim o soluţie care să ne mulţumească pe toţi?

După ce-am renunţat de o mulţime de ori la felurile mele preferate de mâncare, pentru a mă alinia la gusturile culinare ale celor din jur, am găsit aplicaţia Oliviera, care permite comanda de mâncare la domiciliu de la mai multe restaurante în acelaşi timp. Pentru bucureşteni sunt peste 40 de restaurante din care pot alege, dar şi pentru ieşeni sunt ceva variante, dintre care menţionez preferatele mele: Pizzeria Domnească, Dopo Poco Pizza, Cofetăria Tuffli. Sper ca în viitorul apropiat să fie adăugate şi mai multe restaurante.

Am instalat aplicaţia pe telefon (este gratuită bineînţeles, disponibilă pentru iOS şi Android), mi-am trecut adresa/adresele de livrare (care sunt memorate şi nu trebuie introduse de fiecare dată), am ales restaurantul dorit şi apoi mâncarea, am comandat şi am aşteptat confirmarea comenzii. Aceasta este primită prin Push Notifications, primeşti şi un timp de livrare instant. Şi…gata. Aştepţi mâncarea, o primeşti, o savurezi. Pentru data viitoare comanda ta e salvată şi poţi să o refaci dintr-un singur click.

IMG_3452 IMG_3451

Ce bine e să nu mai fie nevoie să dai telefoane peste telefoane, să vorbeşti cu chelneri mai bine sau mai prost dispuşi, să speri că nu apar erori în comanda ta, cum ar fi (şi aici vorbesc din experienţă personală): brânză peste paste, deşi ai precizat de 2 ori la telefon că nu vrei brânză, pizza cu blat pufos în loc de blat italian, cartofi prăjiţi deşi ai cerut cartofi natur. Ce bine e să vezi meniul complet, dimensiunile sau gramajul, preţul pentru fiecare variantă şi astfel să alegi în cunoştinţă de cauză.

Închei acum, merg să scot tacâmurile, să pun suc în pahare, că acuşi ajunge mâncarea. 🙂

3 Comments on Oliviera – aplicaţia care-ţi potoleşte foamea

  1. Sunt bine venite astfel de aplicatii. Este si Foodpanda care e la fel de simpla si utila. Prima data am experimentat astfel de servicii in Germania si m-am bucurat cand am vazut ca incep sa apara si la noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.