Ce cumpărăm cadou pentru cei dragi de acasă? Întrebarea pe care mi-am pus-o în fiecare zi din vacanţă.

Este greu de găsit ceva drăguţ, util şi la un preţ bun. M-am săturat să dăruiesc:

  • magneţi de frigider – sunt buni şi aceştia, însă pentru uz personal. Nu prea văd de ce altcineva şi-ar pune pe frigider o mulţime de magneţi de frigider, din diverse locuri, unde el n-a fost. Da, o facem cu toţii, dar eu când mă uit la frigiderul meu vreau să văd suveniruri care să-mi amintească de vacanţele mele. Aşa-s eu, mai egoistă.
  • obiecte cu nume de locuri – n-am vrut să cumpăr tricouri cu nume de localităţi precum Roma, Capri. Astfel de haine sunt bune doar pentru purtat în casă, nu aduc niciun fel de plus valoare. Şi mai costă şi-o grămadă de bani. Fix degeaba.

Mie îmi place să cumpăr produse utile, care pot fi folosite, care poate nu spun nimic despre locul unde am fost, dar aduc bucurie celor dragi. De exemplu haine, parfumuri, dulciuri, calendare de birou cu peisaje din Italia, bijuterii.

ricami-veronica-taormina

După această imensă introducere, am ajuns în sfârşit să vă povestesc despre un magazin foarte drăguţ în Taormina, Ricami Veronica.

Mi-a plăcut foarte mult ideea de a personaliza, pe loc, diverse obiecte pentru copii şi adulţi: haine, şorţuri de bucătărie, papuci, mănuşi de bucătărie, prosoape, s.a. Preţurile nu sunt foarte mici, dar adevărul e că nici n-am văzut preţuri prea mici la suveniruri şi cadouri în Italia (în unele locuri şi un magnet de frigider amărât costă minim 5 euro). Un produs din acest magazin costă în jur de 15-20 euro.

Vânzătoarele sunt foarte amabile, au multă răbdare, te ajută să alegi şi-ţi scriu pe produs orice îţi doreşti. Personalizarea se face cu maşina de cusut, în doar 2 minute. Mai ales pentru cei mici sunt foarte utile produsele din acest magazin, au nevoie de rucsac, prosop, eventual alte obiecte, inscripţionate cu numele lor, pentru grădiniţă sau şcoală.

Mi-ar plăcea un astfel de magazin şi în Iaşi. Nu e mare lucru, cumperi din China (sau mai simplu din Europa (Bucureşti) / Egros (Iaşi)) diferite produse, cumperi o maşină de cusut, angajezi o vânzătoare care să ştie să şi folosească maşina de cusut şi dai drumul la treabă. Cred că ar avea succes, dacă ar oferi preţuri decente.

personalizare produse-personalizate-siciliaproduse-personalizate ricami-veronica

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.