După cum v-am obişnuit în ultima perioadă, am revenit şi în această săptămână cu un articol despre cum se alege modelul ideal de balansoar bebe. Dar înainte de a trece la explicaţii, trebuie să ştim, merită cumpărat un balansoar pentru bebeluş?

Am citit cum că acest produs este inutil, pentru că bebeluşul are nevoie de fapt să simtă apropierea unei persoane, să simtă căldură, să audă bătăile inimii. Lucru adevărat, dar cu toţii ştim că este imposibil să oferi această apropiere 24 ore din 24 unui bebeluş. Sau în acea perioadă în care nu doarme. Mama lui mai are şi alte lucruri de făcut, mai are nevoie de un moment de respiro, în care da, poate apela la un astfel de balansoar. Un balansoar cu mişcări line de legănare îi ajută pe bebeluşi să se liniştească, să se relaxeze şi chiar să se şi distreze, cu ajutorul muzicii, luminilor şi jucăriilor.

Cum alegem modelul potrivit de balansoar?

  1. După vârsta şi greutatea copilului – Un balansoar se foloseşte în general până la vârsta de 9 luni, cât timp copilul are răbdare să stea în el, dar pe piaţă se găsesc modele potrivite chiar şi până la vârsta de 2 ani. În funcţie de buget, de cât aţi dori să-l utilizaţi, alegeţi un balansoar potrivit pentru o anumită vârstă şi o anumită limită de greutate.
  2. Siguranţă – Un balansoar sigur va avea un cadru robust, din metal, centură de prindere în 3 sau 5 puncte, suport picioare. O bază mai largă poate oferi o mai bună stabilitate.
  3. Portabilitate – În funcţie de unde doriţi să utilizaţi un balansoar, alegeţi un model portabil sau nu. Cele portabile sunt mai uşoare, sunt mai mici, tocmai ca să fie uşor de transportat.
  4. Relaxare si confort – Un balansoar bebe este cumpărat în special pentru funcţia de legănare. Anumite modele, mai scumpe ce-i drept, au mai multe viteze de legănare, cu o varietate de melodii, sunete din natură, lumini colorate. Spătarul scaunului este bine să se poată rabata, în diverse poziţii, iar dacă şezutul scaunului se poate roti la 180 grade, cu atât mai bine.
  5. Distracţie – Majoritatea modelelor de balansoare au o bară de jucării detaşabilă, de care se pot prinde jucării la care copilul ajunge foarte uşor. Unele modele vin cu tot cu jucării, zornăitoare, de dentiţie, muzicale, cu acele lumini colorate şi melodii de care vă scriam şi mai sus.
  6. Să poată fi curăţat uşor – Balansoarul se va murdări, asta e clar. Este bine că materialele textile să fie detaşabile şi lavabile iar componentele de plastic să poată fi curăţate cu o lavetă umedă.
  7. Funcţii opţionale – timer, copertină protecţie soare, conectare şi la priză şi la baterii.
  8. Culoare, design – contează şi acestea, de aceea vă arăt câteva modele care mi-au trezit mie interesul, de la Noriel:

fotoliu-balansoar-lorelli-top-relax-violet-hearts sezlong-cu-centru-de-joaca-tiny-love-gymini
Spor la cumpărături!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.