Luna trecută vă povesteam despre cărucioarele sport şi vă spuneam şi atunci că eu aş prefera carucioare 3 in 1, pretabile pentru mai multe aplicaţii. De ce? Simplu, mi se pare mai eficient să cumpăr un singur produs, chiar şi mai scump, care să îndeplinească mai multe funcţii.

Cărucioarele 3 în 1 conţin landou, modul sport şi scaun auto. Înainte de achiziţia unui astfel de cărucior trebuie să verificăm anumite aspecte, şi anume:

  • Siguranţa

Căruciorul trebuie să fie stabil, să nu se dezechilibreze uşor, să aibă sistem de frânare roţi, centură de siguranţă în 3 sau 5 puncte. Pentru cărucioarele 3 în 1 trebuie verificate ca fiecare din module să aibă centuri.

  • Stocare/pliere

Reprezintă un avantaj dacă căruciorul se pliază uşor, dacă necesită spaţiu mic de depozitare. Unele cărucioare se pot plia cu o singură mână, printr-o simplă apăsare pe un buton şi pot fi deplasate ca un troler. Cărucioarele care se pot plia uşor şi/sau ocupă spaţiu mic de depozitare pot fi luate în excursii, pot fi transportate în portbagajul maşinii, deci este un factor foarte important.

  • Manevrabilitate

Ar fi bine dacă aţi putea testa un pic căruciorul înainte de cumpărare. Să vedeţi cum îl puteţi manevra, dacă ia curbele uşor, dacă vă descurcaţi cu el cu o singură mână. Ştim cu toţii cât de enervante sunt cărucioarele din supermarketuri, cât de mult ne chinuim cu ele. N-am vrea să păţim la fel cu căruciorul copilului.

  • Greutate

Cu cât căruciorul este mai uşor, cu atât este mai uşor de manevrat, de transportat, este mai comod pentru plimbările lungi. Unele cărucioare au şasiu din aluminiu, care este foarte uşor, şi astfel, cu tot cu module, nu depăşesc 10 kg.

  • Confort

În primul rând contează confortul copilului. Un cărucior cu roţi mari atenuează din denivelările pe care cel puţin la noi în ţară, le întâlnim pretutindeni. Dacă căruciorul mai are şi suspensii, eventual sistem de amortizare a şocurilor, cu atât mai bine. Roţile din cauciuc sau silicon sunt de preferat, pentru că nu fac zgomot precum cele din plastic.

Iar pentru confortul tău, verifică ca mânerul să fie acoperit cu spumă, va fi mai confortabil pentru mâini. Coşurile cu care vin anumite cărucioare sunt perfecte pentru depozitare geantă. Sunt utile şi suporturile pentru pahare, plasele de ţânţari (vara vor fi apreciate, dacă ieşiţi la plimbare spre seară), protecţie pentru ploaie.

Mie mi-au plăcut următoarele cărucioare 3 în 1 de la Noriel, în special pentru design, culoare, dar şi pentru caracteristici: roţi detaşabile, mâner reglabil în înălţime, pliere compactă, scaun sport reversibil şi cu spătar reglabil pe înălţime + o mulţime de accesorii (husă anti-ploaie, capotina cu agăţătoare pentru jucării, geantă).

cosatto-carucior-sistem-3-in-1-giggle-red-bubble cosatto-carucior-sistem-3-in-1-giggle-pixelate_9

Spor la cumpărături!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Despre cărucioare 3 in 1

  1. Cand Kari era mic ne-a luat o saptamana sa ne decidem ce carucior sa luam. Sunt atatea modele, au atatea functii incat din multitudinea de carucioare e greu sa alegi doar 1. Pana la urma am ales un carucior complex, 3 in 1 care chiar ne-a ajutat apoi, mai ales ca se plia foarte bine si era usor.
    L-am folosit pana copilul a implinit 3 ani si ne-a fost de mare ajutor in vacante.

  2. Dupa ce am cumparat separat scoica, carucior si toate cele apoi am tras linie, am ajuns la concluzia ca mai bine cumparam un carucior 3 in 1 care ne-ar fi fost mult mai la indemana pentru calatorii avand in vedere ca mergem des la parinti care locuiesc in alt oras la peste 200km distanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.