Acest început de primăvară înseamnă pentru mine mai mult decât renaşterea naturii, mărţişoare şi flori. A presupus până acum o mulţime de activităţi, majoritatea de realizare şi depunere acte, plată impozite şi în general, de organizare.

Şi încă mai am multe de făcut. De exemplu, legat de maşină. Trebuie să-mi reînnoiesc RCA-ul şi CASCO-ul acuşi, trebuie să duc maşina la o revizie, unde să-mi rezolve şi o problemă apărută la ştergătoare, trebuie să-mi pun pe maşină anvelope auto vară.

Din fericire le am deja, nu trebuie decât să le încarc în maşină şi să merg la o vulcanizare ca să mi le monteze. Mai greu este să mă mobilizez şi să nu las timpul să treacă, până când le schimb, aşa cum am procedat de multe ori. Nu de alta, dar şi cauciucurile de iarnă sunt nou-nouţe şi nu ar fi chiar grozav să le uzez acum doar pentru că mi-e lene/n-am timp să mă duc să le schimb. În plus, nu au fost chiar cauciucuri ieftine. Au fost ani când am luat ce am găsit mai ieftin (cu toate acestea nou, nu vreau să folosesc cauciucuri la mâna a doua), dar toamna trecută am investit în nişte cauciucuri de firmă, sperând că vor fi mai bune şi/sau vor rezista mai mulţi ani.

După ce schimb anvelopele, vreau să merg şi la o spălătorie, să o fac frumoasă. Deşi uneori nu ştiu dacă e cea mai bună variantă. Am păţit-o şi eu, am auzit şi la mulţi alţii, că se cam practică zgârierea cu cheia, fără niciun motiv, şi uneori mă gândesc că dacă maşina arată mai jalnic, nu va mai atrage atenţia şi poate va scăpa de mâna frustraţilor care fac din astea.

Cam astea sunt unele din preocupările mele la început de martie. Treburi de organizare, de administrare. Bine ai venit primăvară!

2 Comments on To do list, legat de maşină

  1. Cred că zgariatul cu cheia este legată mai mult de parcările în care anumiți interlopi tigani de mâna a șaptea, da, am voie să le spun așa, i-am văzut eu… cer bani ca să=ți arate vai Doamne unde să parchezi și să se uite după mașina ta, de parcă altfel ar răpi-o extratereștri.

    • Eu am patit-o in parcarea de la bloc Hapi, unde nu se platesc locurile de parcare. Si nu deranjam pe nimeni, dar cred ca seara, un batran sau un betiv venind de pe la vreo carciuma, s-a plictisit asa tare ca s-a gandit sa-mi faca o bucurie. Si am mai vazut cateva zgarieturi, mai mari sau mai mici, de ma doare sufletul..da ce pot face? Asta e treaba…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.