smiley-1041796_640Că suntem înconjuraţi de stres, o ştim cu toţii. Zi de zi vedem oameni îngânduraţi peste tot. Griji, frică, supărări…nu lipsesc nimănui. Tocmai de aceea este important să găseşti în viaţa asta ceva care să te bucure, care să-ţi arate că merită să continui, care să-ţi ofere determinarea de a lupta. Aşadar, ce te face să zâmbeşti?

Bebeluşi – nu cred că există om pe lumea aceasta care să vadă un bebeluş zâmbind şi să nu zâmbească şi el la loc. Poţi să nu fii mare amator de copii, pot să te enerveze de obicei, dar atunci când te trezeşti cu un zâmbet mare şi inocent, nu poţi să nu răspunzi pozitiv.

Căţei, pisici – pe mine mă bucură cam orice animal, cu mici excepţii, de care n-am să mai pomenesc aici. Dacă mai sunt şi pui, atunci clar uiţi de orice supărare. Nu degeaba se fac terapii cu animale de companie (zooterapie). S-au publicat articole în care se povesteşte de câini care au vindecat tulburări de stres posttraumatic sau care au ameliorat cazuri de autism.

Iubirea – să iubeşti şi să fii iubit la loc este cel mai frumos şi satisfăcător sentiment. Nu ştiu despre voi, dar eu, când ajung acasă supărată, îngrijorată, preocupată, mă “vindec” doar cu ajutorul partenerului. O conversaţie, o îmbrăţişare, înţelegere din partea lui, şi…puf…tot ce e rău dispare.

Eu zâmbesc şi când văd 2 tineri sarutandu-se pe stradă. Mă bucură să văd aşa ceva. De-aş vedea pe stradă doar săruturi şi îmbrăţişări şi nu priviri mâhnite…

Generozitatea – imaginaţi-vă următoarea scenă: copil desfăcând un cadou, cumpărat de voi, după minute în şir petrecute la Noriel. Copilul este bucuros, încântat de cadou. Cum să nu fii şi tu? Fie că eşti generos cu cei dragi, fie că eşti generos cu un străin, sentimentul de mulţumire, faptul că ai făcut pe cineva bucuros te umple şi pe tine de bucurie.

Familie şi prieteni – ne mai supărăm, ne mai certăm, dar adevărul (pentru mulţi dintre noi) este că ei sunt tot ce avem mai important pe lumea asta.

Micile plăceri de zi cu zi – poate fi vorba de cafeaua de dimineaţă, de prăjitura mâncată doar o dată pe săptămână, de ieşirea la film sau în parc. Cu toţii avem câteva activităţi pe care le îndrăgim şi care ne fac viaţa mai frumoasă. Pentru mine (printre altele) e vorba de o cafea mai deosebită pe care o beau doar sâmbăta, de un joc de pe telefon care e limitat şi pot să-l joc doar uneori, de achiziţia unui obiect vestimentar nou, de apariţia unei noi cărţi a unei autoare preferate.

Vremea de afară – da, acum pot spune că vremea de afară mă face să zâmbesc. Este potrivit de cald, este însorit, verde peste tot.

Pe voi ce vă face să zâmbiţi?

3 Comments on Ce te face să zâmbeşti?

  1. Din păcate nu TOȚI bebelușii. Sorry, chiar nu 🙂 Uite, ideea asta m-a făcut să zțmbesc.
    Soarele -parcă a fost iarna din Game of Thrones, nu grea dar mi-a fost dor de soare.
    Un mail -de la câte un prieten drag de departe.
    Când îmi mulțumește cineva sau răspunde la salut… da, e ciudat, știu, ar trebui să fie ceva obișnuit dar nu-mi pare că e, mai ales cu administrațiile locale.
    Și multe altele, se schimbă mereu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.