pregnancy-644071_640

În articolul precedent vă vorbeam despre superstiţiile legate de cumpărarea de produse pentru bebeluşi, înainte de naştere. Însă chiar şi cei mai superstiţioşi oameni sunt nevoiţi să cumpere măcar câteva obiecte care sunt absolut necesare. Nu cumperi scaun masă bebe din prima, în schimb scaun auto, cam da.

Aşadar, cam ce produse trebuie cumpărate înainte de naştere?

  • pat – copilul are nevoie de un loc de dormit, de preferat pătuţul lui, cu saltea potrivită, cu lenjerie care să nu-i irite pielea. Unii părinţi aleg să doarmă cu copilul în pat, mie însă mi se pare o idee bună să-l obişnuieşti de mic să doarmă singur în pat, şi chiar şi singur în camera lui. Din ce am observat, copiii prietenilor, care au avut mereu camera lor, sunt independenţi, nu le este frică să rămână singuri, sunt mai descurcăreţi.
  • scaun auto – copilul este adus de la spital cu maşina (cred că în majoritatea cazurilor). Şi e mult mai sigur să fie pus într-un scaun auto, decât să fie ţinut în braţe.
  • câteva piese de îmbrăcăminte – necesare pentru momentul în care copilul este scos din spital. De obicei nu se cumpără multe, unii părinţi sunt superstiţioşi, alţii ştiu că vor primi multe haine de la rude şi de la prieteni. E bun de cumpărat câteva body-uri, mănuşi (ca să nu se zgârie pe faţă), nişte hăinuţe mai groase (dacă este născut în anotimpul rece).
  • scutece pentru nou născut – un pachet cu un număr cât mai mare de scutece (de exemplu 94 de bucăţi) este bun, pentru că în această perioadă copilul va fi schimbat mai des (de minim 3 ori pe zi).
  • produse pentru igienă – şerveţele umede pentru bebeluş şi pentru mamă (pentru igiena sânului), ser fiziologic, pudră de talc, şampon pentru bebeluş, detergent special pentru hainele bebeluşului (ca să nu i se irite pielea). Multe din aceste produse trebuie incluse în bagajul pentru spital. + beţişoare de urechi pentru bebe, comprese sterile să ştergi ochişorii, bepamthen, pelincuţe (mulţumesc Ramona pentru completare)
  • cărucior pentru transport – există o mulţime de variante, v-am mai povestit despre fiecare în parte (găsiţi modele drăguţe la Noriel), important e să alegeţi ce e mai bun pentru voi.
  • cădiţă pentru bebe – alt produs care ar trebui să fie deja acasă atunci când este adus bebeluşul. Nu au un preţ foarte ridicat, sunt diverse modele, unele pot fi folosite şi când copilul este mai mare.
  • altele: biberoane, suzete, sistem de monitorizare bebeluş, termometru.

În afară de toate acestea, sunt şi produse necesare pentru mamă, de exemplu centura elastică postnatală, care trebuie purtată dacă aţi născut prin cezariană. Sau cupe pentru sâni, pompă.

Mai sunt şi alte produse care ar trebui să fie adăugate în articol?

2 Comments on Ce cumpărăm înainte de naştere?

  1. Sterilizator biberoane; sustinere bebelus in cadita, un fel de banguta in care sta la 45 grade, incalzitor biberoane, cantar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.