steffiDupă ce-a trecut vreo lună fără să termin vreo carte, mi-am dat seama că de fapt nu am citit nimic pentru că nu aveam nimic interesant pe acasă. Am făcut o comandă pe elefant (30% reducere de data asta) şi am cumpărat printre altele şi cartea asta despre Steffi Graf.

Clar nicio carte apărută până acum nu se va compara cu Open-ul lui Agassi, recunoscută de majoritatea cititorilor ca cea mai bună biografie a unui jucător de tenis. Mi-am asumat asta.

Cartea scrisă de Sue Heady este ok, prezintă cum a început Steffi să joace tenis, problemele apărute în viaţa personală, informaţii despre rivalitatea de pe teren cu celelalte jucătoare, despre cele mai importante meciuri sau titluri. Nu e o capodoperă, se mai repetă din când în când, dar dacă nu ştii nimic despre Steffi şi vrei să afli lucrurile mai cunoscute, e ok.

E o lectură uşoară, într-o zi, două se citeşte cartea. Un lucru aş vrea să-l menţionez, sunt cam multe greşeli în carte, nu ştiu ce a făcut corectorul. De multe ori mă trezeam că nu înţeleg sensul propoziţiei citite. Unele cifre au fost scrise greşit, referitor la ani sau la scorurile meciurilor. Dacă nu te pricepi deloc la tenis nu observi chestiile astea, dar când mai ştii şi tu câte ceva, e puţin deranjant. Aş recomanda să fie corectată din nou, pentru că e normal ca atunci când cumperi o carte, care nu costă chiar 2 lei (37 lei preţul întreg) să primeşti una scrisă corect.

Cartea este disponibilă aici, la preţul de 37 lei.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Steffi. Putere publică, durere personală – Sue Heady

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.