Eu sunt una dintre acele persoane care simte nevoia să se spele pe mâini de o sută de ori pe zi. Ating o bancnotă, repede, mă spăl pe mâini. Ating orice, într-un loc public, cu prima ocazie mă spăl sau mă şterg cu vreun şerveţel umed. Primul lucru pe care-l fac când intru în casă e să mă spăl pe mâini.

Mai prost stau cu spălatul pe mâini după folosirea laptopului sau a telefonului, care ştiu că-s probabil mai murdare decât multe alte lucruri pe care aş putea să le ating. Le curăţ eu cât de des pot, dar sunt conştientă că s-ar putea chiar mai des. Apropo, ştiţi cu ce aş putea dezinfecta telefonul mobil?

Acestea fiind zise, am fost cam şocată anul trecut când am văzut cum copiii unor prieteni, veniţi în vizită, puneau mâna şi gura cam pe orice, fără să se spele sau fără ca părinţii lor să intre în panică. Au pus mâinile pe jos, în praf, apoi pe măr, pe care l-au mâncat. Au pus mâinile pe Albert, l-au mângâiat, aşa plin de păr şi praf cum era, apoi au pus mâna pe mâncare. Mai pe scurt în vreo 2 ore au pus mâna pe orice de afară, după care au mâncat, fără să se spele măcar o singură dată.

De-abia ulterior am aflat şi eu că este ceva normal pentru copii. Şi că probabil este de ajutor pentru sistemul lor imunitar, contactul cu toate acele bacterii întărindu-l. De atunci am auzit de copii care au lins pisica, care au mâncat de pe jos, care ling barele de metal de prin mijloace de transport şi supermarket. Şi care-s perfect sănătoşi.

Această informaţie se pare că nu m-a ajutat să mă schimb, rămân la fel de obsedată să mă spăl pe mâini de câte ori posibil. Dar măcar nu mai rămân cu gura căscată când văd vreun copil extrem de curios şi pe părintele lui calm alături. 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Comments on Frica de bau-bau (microbi)

  1. Unii spun ca asa isi intareste copilul sistemul imunitar. Dar avand in vedere ca hepatita se mai numeste boala mainilor murdare, eu m-as gandi de doua ori inainte. Nu zic sa fii obsedata de curatenia copilului, dar as evita cat de mult as putea.
    Eu nu sunt maniaca cu dezinfectatul. Incerc cat de mult pot sa ma spal pe maini si mentin curat in casa, iau cu mine in concediu un dezinfectat universal pentru baia hotelului :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.