Știm cu toții că în ultima perioadă s-au scumpit toate, cel mai probabil vor continua să se scumpească, așa încât acum, mult mai mult ca înainte, simt o grijă în plus, să achiziționez doar produse care chiar îmi trebuie, la prețuri corecte.

Mă obișnuisem să compar prețuri, să mă gândesc înainte să fac anumite achiziții. Dar chiar și așa mi-am luat ieri o țeapă, la o farmacie, pentru că nu mi-a dat prin cap să compar un pic și prețurile la medicamente/suplimente. Și nu e vorba de o farmacie anume, bănuiesc că la toate e la fel.

De exemplu știm cu toții că scutecele sau absorbantele sunt scumpe în farmacii. Cumperi de acolo doar când e vreo urgență. La medicamente nu ai ce face, sunt cu siguranță și aici diferențe de câțiva lei, între farmacii. În schimb la suplimente/vitamine/spray-uri/etc trebuie mare grijă.

Ca idee, eu ieri am plătit pe un spray recomandat de doctor 188 lei într-o farmacie. Ca să-l găsesc apoi pe emag și pe multe alte site-uri la 130 lei. Diferența de 50 lei la un singur produs! În apărarea mea, nu știam că se poate cumpăra și online, credeam că e considerat medicament.

Și chiar dacă te prinzi în scurt timp, acest gen de produse, de îngrijire personală, nu se pot returna. Așa că rămâi cu țeapa. Nu m-am simțit tare bine ulterior, dar mi-a fost învățătură de minte. Dacă era o diferență de 10-20 lei, nu era cine știe ce. Dar 50 lei în plus la un produs de 130 lei (față de concurență)? Știu că sunt costuri cu chiria, angajați, etc, mai mult decât cei de pe online, dar chiar și așa…Bine, Nu e prost cine cere, e prost ăla care da.

Se pare că astea sunt vremurile în care trăim. La fiecare achiziție trebuie să faci cercetări de piață. Grijă mare cu banii voștri în această perioadă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.