Am câteva luni de când folosesc alternativ Voxa și AudioTribe, m-am gândit să vi le prezint pe ambele, poate vă fac mai ușor procesul de decizie.

Înainte de apariția acestor aplicații nu ascultasem niciodată un audiobook. Nu mă atrăgea această idee, nu credeam că aș putea fi atentă la carte, nici măcar când stăteam degeaba în mașină, în trafic. Dar a apărut întâi AudioTribe (fosta Echo), mi-a plăcut promovarea lor, așa încât am devenit client, am ascultat câteva cărți, după care a apărut și Voxa, cu promovări peste tot, cu multe cărți, și am devenit și client Voxa. Acum le folosesc alternativ, altfel nici n-aș avea timp, nu reușesc să ascult mai mult de o carte pe lună. 

AudioTribe (fosta Echo)

AudioTribe cred că a fost prima platformă din România care a oferit acces la audiobooks în limba română. M-au atras prin faptul că poți folosi gratuit aplicația în primele 30 de zile, primești 3 credite gratuit, cu care poți cumpăra o carte (sau mai multe, sunt și cărți care costă 1 credit). 8 cărți am ascultat cu AudioTribe, dintre care prima a fost cea mai interesantă (Acolo unde cântă racii – Delia Owens), fapt care m-a convins să continui să ascult audiobooks. Au fost și cărți de “umplutură”, care costau 1 credit și le-am luat ca să nu rămân cu credite nefolosite (Kiss that frog – Brian Tracy, Christina Tracy).

AudioTribe oferă 3 abonamente: Basic cu 2 credite/lună – 7 euro; Standard cu 3 credite/lună – 10 euro și Premium cu 5 credite/lună – 16 euro. Eu luam de obicei Standard, pentru că cele mai faine cărți costă cam 3 credite. Poți asculta câteva secunde din fiecare carte, după care dacă o vrei, o plătești și rămâne a ta. O poți downloada pentru a o asculta offline și rămâne în biblioteca ta permanent, o poți asculta și după câteva luni.

Voxa

Cei de la Voxa s-au promovat foarte eficient, pe facebook, youtube, instagram, am auzit de ei peste tot. M-au atras cu discounturile oferite, pe contul de Youtube Zaiafet de exemplu sau pe grupul de Facebook Ce le citim copiilor. Discountul din urmă a fost cel mai mare, 50% reducere în primele 2 luni, așa că pe acesta l-am folosit.

Abonamentul la Voxa costă 48 lei/lună. Poți testa aplicația gratuit timp de 7 zile. Folosind acest abonament poți asculta oricâte cărți timp de o lună. Nu se pot downloada și/sau asculta offline.

Voxa vs AudioTribe

Poate cel mai important la o astfel de aplicație este ce cărți sunt disponibile, cât de populare sunt și calitatatea audiobook-urilor.

Cărți noi, interesante sunt pe ambele aplicații, dar pe Voxa sunt mai multe. Multe cărți de pe AudioTribe se găsesc și pe Voxa. Pe ambele aplicații audiobook-urile sunt de calitate, este o plăcere să le asculți, din acest punct de vedere nu am vreun preferat.

Aș mai vrea să menționez că îmi place mai mult sistemul de pe Voxa, mi se pare mai avantajos pentru clientul final. Cu 48 lei/lună poți asculta oricâte cărți doreșți. Dacă începi o carte și nu-ti place, nu e nicio problemă, te apuci de alta. Poți pune cărți și pentru copii, acele cărți/povești de 10 minute. Știți cum sunt copiii, nu ai siguranța că le va plăcea sau nu, pot după 1 minut să zică că nu le place și trebuie să cauți alta.

AudioTribe este avantajos dacă vrei să păstrezi cartea, să o asculți când doreșți tu, chiar și fără să ai acces la internet, și chiar și când nu mai plătești aplicația. Dacă reușești să asculți foarte puțin și să termini o carte in mai mult de o lună, este mai avantajos AudioTribe. 

Suportul este grozav la ambele aplicații, i-am contactat și pe cei de la AudioTribe, și pe cei de la Voxa, și mi-au răspuns rapid și mi-au rezolvat problemele. Pe cei de la AudioTribe i-am contactat pentru că nu reușeam să fac plata cu Revolut iar pe cei de la Voxa pentru a îmi activa un voucher.

Concluzia?

Eu voi continua să folosesc ambele aplicații, în funcție de ce cărți noi mai apar și bineînțeles de prețuri. Niciuna dintre aplicații nu este ieftină, dar înțeleg de ce costă atât. Este mai avantajos dacă reușești să asculți mai mult, mai ales pe Voxa. Eu aleg audiobooks nu pentru că altfel nu am timp să citesc cartea (pentru că încerc să-mi fac timp), ci ca să îmi ocup timpi morți, uneori în mașină, alteori când joc ceva pe telefon și îmi pun în background și o carte.

Așadar, recomandarea mea este să folosiți alternativ aplicațiile, în funcție de ce doriți să ascultați, cât timp aveți de ascultat și bineînțeles, preț. Vreau să mai zic că mă bucur mult că au apărut și la noi aplicațiile, le doresc succes, sper să reziste și să ne bucure cu cărți cât mai noi și mai interesante!

4 Comments on Voxa vs AudioTribe

  1. Foarte binevenit punctul tau de vedere, o sa incerc Voxa! Obisnuiesc sa cumpar carti pentru ca imi place efectiv sa le citesc pe suport clasic, am si un kindle de care nu m-am mai atins de ani de zile, insa mai ascult cd audiobooks in masina la drum mai lung… Acum vreo 4 zile descarcasem Audiotribe, insa nu prea m-a convins sa-l si incerc, ma enerveaza ideea cu abo+credite, as prefera sa platesc un abo si sa am acces la orice carte. Acum poate le voi incerca pe ambele, am nevoie si de carti de copii si nu am vazut o gama larga la Audiotribe sau poate am doar acces la vreo lista demo pana ma inregistrez. Voi vedea, oricum merci de review!

    • Din cate am putut observa, sunt mai multe carti pentru copii pe voxa. Plus, ai acel avantaj ca poti asculta oricate carti, nu trebuie platite fiecare.

  2. Foarte interesante amandoua aplicatiile. Nu prea reusesc sa ma hotarasc intre ele :), dar inclin catre Audio Tribe in principal pentru ca au carti de la Nemira ce nu se gasesc pe Voxa si care ma intereseaza. Pe de alta parte la Voxa imi place mai mult aplicatia si prezentarea. Carti gasesti suficiente pe amandoua aplicatiile timp sa ai sa le folosesti. As vrea sa le folosesc pe amandoua, abonamentele insa sunt destul de scumpe, desi, cum ziceai si tu, inteleg de ce sunt asa scumpe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.