balsam-buze-carmexAcest balsam de buze l-am descoperit în urmă cu vreo lună pe rafturile mamei mele. Am acest obicei nu tocmai bun să îi “inspectez” rafturile în căutare de ceva bun (adică cosmetice faine) şi niciodată nu rămân dezamăgită, mereu găsesc ceva interesant. Aşa şi acum.

Mi s-a părut oarecum ciudat să găsesc un asemenea luciu de buze la mama mea, ştiind că ea foloseşte produse mai fancy, dar cum am încredere în alegerile ei, l-am încercat şi eu şi nu mică mi-a fost mirarea să observ o hidratare imediată a buzelor şi un efect de buze mai pline.

Aşadar am vrut să-l cumpăr şi eu. Am aflat că se găseşte în farmaciile Help Net (găsiţi în Carrefour Felicia), la preţul de 9.4 lei (cu card Help Net, fără card e 9.9 lei), varianta cu aromă de cireşe. Se găseşte doar în această formă, nu şi la cutiuţă. Dar zic eu că este mai comod aşa, decât să bagi degetul în cutie şi să-ţi dai apoi pe buze. E mai igienic în această formă.

Ingrediente: Petrolatum, Lanolin, Parfum, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Cetyl Esters, Theobroma Cacao Seed Butter (unt de cacao), Cera Alba (ceară de albine), Benzophenone-3, Camphor, Menthol, Vanilin, Linalool, Benzyl Cinnamate, Geraniol.

Această variantă are şi SPF 15 aşa încât este ideal de folosit şi vara, inclusiv la mare. Mai ales că în general uităm de buze şi acestea nu sunt protejate de soare. Mentolul şi camforul dau buzelor o senzaţie răcoritoare, aşa încât cică este foarte bun şi la răceli, ajută şi la desfundarea nasului.

Momentan îl folosesc mai mult ca luciu de buze, pentru strălucirea pe care o conferă, dar sper că la iarnă să mă ajute să nu mai am parte de buze uscate, crăpate şi dureroase.

Balsamul de buze Carmex este fabricat în Statele Unite, unde are o istorie ce datează din 1930. Este foarte cunoscut acolo şi chiar şi-n prezent este balsamul de buze recomandat de medicii americani. Este cunoscută eficienţa sa, hidratează aproape instant buzele, le lasă moi şi catifelate. Nu conţine parabeni.

balsam-de-buze-carmex photo 3 (6)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.