După ce am zis că anul acesta sigur nu mai merg în Bulgaria, că m-am săturat după cele două vacanţe de anul trecut, tot aici am nimerit. Dar pentru că mie îmi place să descopăr locuri noi m-am hotărât că dacă alegem Bulgaria, măcar să mergem într-o staţiune nouă. După Albena şi Nisipurile de Aur, cea mai cunoscută staţiune de pe litoralul bulgăresc este Sunny Beach, aşa încât aici am ajuns.

Drumul a fost foarte lung şi obositor. Cred că şoferul nostru m-a înjurat de câteva ori şi ce-i drept, ar fi fost mult mai simplu să mergem iarăşi în Albena sau Nisipuri, care sunt atât de aproape de România. Dar Sunny Beach s-a dovedit a fi o staţiune foarte frumoasă şi cred că s-a meritat toată oboseală acumulată pe drum şi cei 120 km parcurşi în plus.

Cazare am cumpărat tot prin Travel Planner, este al doilea an consecutiv când apelăm la ei şi suntem foarte mulţumiţi. Ne-am cazat la hotelul Bellevue şi iarăşi, am fost foarte mulţumiţi. Despre hotel voi povesti în detaliu în alt articol, cu poze, preţuri şi alte detalii care v-ar putea interesa.

bellevue-sunny-beachsunny-beach-bulgaria

Am avut norocul să prindem vreme frumoasă. Am avut ceva emoţii, la meteo se anunţau temperaturi de 26 grade şi mi se părea cam puţin pentru mare, dar a fost foarte bine, mai cald decât se preconiza. Ne-a cam plouat pe drum, ploua şi la Constanţa, şi în Albena…şi de-abia când am ajuns în zona Sunny Beach (la vreo 30 km) a ieşit şi soarele. În acel moment chiar i s-a potrivit numele staţiunii, o vedeam de pe munte, frumoasă şi însorită. Ne-a binedispus imediat.

Imediat ce ne-am cazat am fugit pe plajă. Cu ce ne-a încântat plaja de pe litoralul bulgăresc?

 • Valuri mari (aproape în fiecare zi), apă foarte caldă (după-amiaza nici nu-ţi trebuia timp să te obişnuieşti, foarte fain a fost), nisip fin şi curat.
 • Şezlonguri şi umbrelă gratuite, saltea confortabilă.
 • Linişte şi siguranţă pe plajă, fără vânzători, fără persoane dubioase.
 • Băuturi şi gustări gratuite, oferite de hotel (detalii în articolul despre hotelul Bellevue).

bellevue-beach-sunny-beach DSC08109

La mare, program de vacanţă. Plajă dimineaţa şi după-amiaza, somn la prânz, înot, joacă în apă, plimbare prin staţiune, plimbare pe plajă, vizită la Nessebar (şi despre acest episod voi detalia în alt articol).

DSC08214 DSC08116

Cel mai memorabil lucru pe care l-am făcut în vacanţă a fost cu siguranţă parasailing-ul. A fost o experienţă interesantă, nu am mai făcut niciodată ceva asemănător. Voi povesti şi despre asta separat, în alt articol, dar pot spune că mi-a plăcut, nu mi-a fost chiar atât de teamă precum am crezut că o să-mi fie, nu m-a speriat înălţimea (şi eu cică am teamă de înălţime), mi-a plăcut liniştea deplină care este sus. În schimb mi-a fost rău de mare, pe barca care ne-a zdruncinat o oră până când am făcut toţi oamenii de pe ea (5 cupluri) parasailing.

DSC08143 parasailing-sunny-beach-bulgaria

Cam asta a fost vacanţa mea la mare. Cum am tot zis în articol voi reveni sper (cât de curând) cu articole despre hotelul Bellevue, Old Nessebar, parasailing şi staţiunea Sunny Beach.

8 Comments on Despre vacanţa mea în Sunny Beach, Bulgaria

 1. Supebe fotografii! N-am incercat deocamdata litoralul bulgaresc, am incercat sa raman fidela statiunilor noastre. Insa judecand dupa ultimele experiente si dupa cele relatate de tine inclin tot mai mult sa-i dau o sansa. 🙂

  • Multumesc Dorothea! Il recomand, daca bugetul nu permite o vacanta in Grecia. Iar zona asta din sud, cu Nessebar, este superba!

 2. Dupa experienta pe care am avut-o in Bulgaria, excelenta ca timp petrecut acolo dar groaznica dat fiind timpul petrecut pe drum, am renuntat si la bulgari si la greci pentru cele doua ore cat imi ia pana la Mamaia. Diferenta pot s-o petrec pe plaja sau in apa, decat la volan.

  • Da, drumul e lung si obositor. Dar mie imi place sa vad locuri noi, daca ar fi dupa mine in fiecare an as merge in alt si alt loc.

 3. Primul lucru care m-a surprins a fost sa constat cat de fin era nisipul acolo.
  Si zici ca plaja nu era super aglomerata? Gen sezlong langa sezlong?
  Eu asa am vazut la Mamaia, de aceea nici nu am ramas sa fac plaja acolo. Nu mai suport aglomeratia. Din pacate eu la Marea Neagra nu am avut parte de valuri mari anul asta. De fapt nu au fost valuri deloc, ziceai ca esti intr-un lac. Astept si alte amanunte, pare fun experienta despre parasailing.

  • Sezlongurile sunt intr-un anumit numar si sunt aranjate, asa ca nu-s extrem de aproape unele de altele. Cat despre aglomerat, erau ocupate cam toate sezlongurile, dar atata tot. Nu e cum pateam in tara, cu rogojini si cearsafuri unele langa altele, fara pic de intimitate.

  • Cred ca e cel mai asteptat de cei interesati de vacanta mea in Sunny Beach. 🙂 Mai dureaza insa cateva zile, pentru ca trebuie sa fac rost si de un video pe care l-am facut in timpul zborului…video-ul ala e cel mai in masura sa va arate cum a fost la parasailing. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.