Acum 2 săptămâni, seara, moment perfect pentru relaxare. Dau drumul la apă în cadă şi plec din baie pentru câteva minute, pentru a pregăti halatul şi o carte bună pe care să o citesc în cadă. Revin, intru direct în cadă. Cam rece apă…Probabil e de la centrală. Ies, zgribulită, dau un restart la centrală. Hmm, apa tot rece. De fapt e ba rece, ba caldă, dar rezultatul final e mai mult spre rece decât spre caldă. Mai fac vreo 3 drumuri până la centrală, o opresc, o pornesc, umblu la temperaturi. Testez apa din bucătărie, este ok. Care o fi problema?

Ei, concluzia, era de la bateria căzii. Adică sper să fie de la baterie şi nu de la centrală. A fost nevoie să fie achiziţionată o nouă baterie, care are un preţ între 300-500 lei, în funcţie de cât de bună vrei să fie, a trebuit plătit instalatorul. O minunăţie, mai ales când nu ai economisit bani pentru aşa ceva.

Şi uite aşa e viaţă când eşti pe cont propriu. Ştiţi şi voi despre ce vorbesc, când ţi-e lumea mai dragă se strică maşina de spălat, centrala, laptopul şi tot aşa. Te trezeşti vara că nu mai merge aerul condiţionat şi iarna că nu funcţionează centrala termică. Şi trebuie să scoţi sute de lei, nici tu nu ştii de unde, ca să plăteşti aceste defecţiuni la care nu te aşteptai deloc.

Cel mai mare şoc pentru mine a fost acum vreo 3 veri când o vecină m-a oprit să-mi spună că se începe izolarea termică a blocului şi că dacă vreau şi eu trebuie să achit în 2 zile 1300 lei. Asta fiind prima rată, după aia mai aveam de plătit până la vreo 2000 de lei. Vă daţi seama că n-am fost deloc plăcut surprinsă. Mă simţeam şi prost, toţi pensionarii din bloc erau senini, liniştiţi, nu aveau nici o problemă că trebuie să scoată 1000 lei în 48 ore, iar eu…eu mă gândeam că suma aia înseamnă aproape tot salariul meu şi că economii n-am deloc. Carte de credit nu aveam (nu am nici acum). De la prieteni refuz să împrumut bani. Ultima soluţie la acel moment a fost să apelez la părinţi, cu multă ruşine. M-a împrumutat tata şi i-am returnat banii în câteva rate.

Acum însă am aflat că mai este o soluţie pentru credite de valoare mică, fără să fie nevoie de acte, adeverinţe şi drumuri inutile la bancă. Ferratum poate oferi împrumuturi de până la 1290 de lei pentru maxim 45 de zile. Cât despre dobândă şi cât ajungi să dai înapoi, se poate face o simulare pe site. Am şi un exemplu, pentru 500 de lei împrumutaţi pentru 2 săptămâni, dai înapoi 609 lei.

Aceste microcredite pe perioadă scurtă sunt ideale pentru urgenţe casnice sau medicale. Te salvează până când primeşti următorul salariu. Te scuteşte de ruşinea de a împrumuta de la familie sau prieteni. Şi nu te face să pierzi timp aiurea, poţi să trimiţi cererea chiar şi noaptea, direct pe site, nu-ţi trebuie nici un fel de adeverinţă de la serviciu (ca să mai ştie şi şefii sau colegii tăi că ai probleme financiare), primeşti decizia rapid şi poţi rambursa banii în mai multe feluri, cât să-ţi fie convenabil.

Şi că tot am pomenit de site-ul lor, îmi place mult cum arată, îţi oferă toate informaţiile necesare, totul mi se pare clar şi vizibil. Fără termene şi condiţii ascunse, fără alte dedesubturi. Sunt cinstiţi şi-ţi şi zic, direct pe prima pagină, că aceste microcredite nu sunt recomandate pentru vacanţe, reparaţii majore ale casei, achiziţie de electrocasnice mari. Microcreditele sunt pentru nevoi financiare şi urgenţe. Dacă eşti suficient de responsabil încât să înţelegi aceste lucruri, să-ţi calculezi bine bugetul, nu ai de ce să te trezeşti cu probleme.

Revenind la subiectul cu care am început, am reparat bateria căzii. Acum picură de la robinetul de la chiuvetă. It never ends… 🙂

Voi aţi avut parte de cheltuieli neprevăzute în ultima perioadă? Cum v-aţi achitat de ele, aţi apelat la economii sau la împrumuturi?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Comments on Pentru acele momente neprevăzute

  1. Da, am avut parte de cheltuieli neprevazute si inca am, la fel ca si la tine, in fiecare clipa apare ceva nou de care trebuie sa ma ocup(a se citi pentru care trebuie sa scot bani din buzunar). Acum cateva saptamani mi s-a stricat laptopul, iar reparatia a costat cca 350 de lei. Din pacate salariul meu e foarte mic spre microscopic si nu pot economisi nimic asa ca in aceste cazuri apelez la imprumuturi de la banca.

    • Da…Asta e, asa e viata pe cont propriu. Nu mai este ca atunci cand eram mici, locuiam cu parintii si n-aveam nici o grija la astfel de cheltuieli. Nici nu le bagam in seama.

    • Sa ai si ce amaneta. 🙂 Bijuterii nu as duce la amanet pentru ca cele pe care le am sunt prea importante pentru mine, ca sa intre pe mana altora. In schimb, desi nu am facut asta niciodata, ar fi o idee de dus de exemplu telefoane mobile vechi, pe care nu ai cum sa le vinzi. Ca sa nu te mai complici cu vinderea lor, le duci la amanet…

  2. Cheltuieli neprevazute nu am avut, cel putin anul acesta am fost ferit de stricaciuni interne. Mai putin schimbarea unui calorifer. Pe dinafara insa, din greu, schimbarea tevilor in subsolul blocului ne-a stors de bani jumatate de an. Precum picatura chinezeasca la nervi, precum cascada Niagara la buzunar.

  3. Din pacate materialele achizitionate de la instalatori sunt mai costisitoare, fiecare isi adauga cate ceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.