Ce-s alea cărucioare sport, cu ce se deosebesc de cărucioarele obişnuite pentru copii? Aceasta e prima întrebare pe care mi-am pus-o când am auzit de ele.

Se pare că un cărucior sport are greutate mică (în jur de 4-10 kg), este recomandat copiilor de peste 6 luni (până în 3 ani), care pot sta în şezut, şi este format din cadrul căruciorului + un spătar + centuri de siguranţă în 5 puncte + bară de siguranţă + suport pentru picioare. Spătarul de obicei este reglabil, ceea ce permite copilului să aibă o poziţie de somn comodă în timpul plimbărilor, fără a se rabata până la o poziţie orizontală.

În funcţie de modelul de cărucior, acestea prezintă diverse caracteristici:

  • Roţi pivotante, blocabile pe direcţia de mers;
  • Hamac reversibil care se poate poziţiona cu faţa sau cu spatele către direcţia de deplasare;
  • Bară reglabilă de care se pot ataşa jucării;
  • Capotina cu fereastră pentru a putea supraveghea copilul;
  • Închidere cărucior tip umbrelă, cu siguranţă automată anti-deschidere;
  • Spătar reglabil;
  • Suport pentru picioare reglabil;
  • Copertină extensibilă;
  • Husa detaşabilă;
  • Uutilizare de la naştere (sunt modele care permit înclinarea până la 170 grade, ceea ce permite utilizarea de la naşterea copilului);
  • Accesorii: coş cumpărături, husă de ploaie, suport umbrelă, suport pentru pahar.

Există şi modele de cărucioare 3 în 1 sau 4 în 1 care în afară de căruciorul sport mai prezintă landou, scaun auto şi geantă pentru înfăşat şi depozitare.

Cum alegem căruciorul ideal?

Stabilim întâi un buget, ne hotărâm dacă ne dorim un cărucior sport, pentru că este mai practic şi mai uşor, un cărucior obişnuit, mai greoi dar mai stabil, sau un cărucior 3/4 în 1. Apoi suntem atenţi că modelul ales să fie sigur şi rezistent, fabricat din materiale de calitate, pliabil, flexibil, uşor de manevrat, practic.

Dacă folosim transportul în comun des, ne interesează greutatea şi plierea căruciorului. Dacă folosim maşina, suntem atenţi atunci când alegem căruciorul ca acesta să intre în portbagaj. Dacă ne gândim să-l schimbăm pe parcurs, atunci putem apela la un model mai ieftin, însă dacă vrem să-l folosim pentru mai mulţi copii, trebuie să fie rezistent şi de calitate cât mai bună. De asemenea, dacă vrem să-l folosim pentru mai mulţi copii, alegem şi culoarea cu grijă, evităm roz/albastru şi alegem ceva care să se potrivească la ambele sexe.

Din punctul meu de vedere dacă este şi multifuncţional şi are şi accesorii, cu atât mai bine.

La Noriel am văzut câteva modele de cărucioare sport drăguţe, bune şi pentru fete, şi pentru băieţi, din care vă arăt mai jos cele care mi-au plăcut cel mai mult.

carucior-sport-kinderkraft-buggy-dark-blue_15  cosatto-carucior-yo-all-star

 Spor la cumpărături!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.