Când este vorba de camera copilului nou-născut, la ce te gândeşti în primul rând? La pătuţ bebe bineînţeles! Este primul lucru pe care îl cumperi, şi nu întâmplător, doar este cel mai important.

Dar cum alegi pătuţul potrivit? Nu, nu e suficient să îl alegi pe cel mai drăguţ, la modă sau eventual scump pe care îl vezi în magazin. Pătuţul este locul în care bebeluşul îşi petrece marea majoritate a timpului, trebuie să fie un loc sigur şi confortabil pentru dezvoltarea armonioasă a micuţului.

În primul rând alegi un tip de pat: dreptunghiular (standard), rotund sau transformabil, şi materialul: sintetic, lemn sau metal.

După ce găseşti un model care îţi este pe plac, verifici următoarele:

  • distanţa dintre zăbrele să nu fie mai mare de 3 cm – există pericolul ca bebeluşul să-şi prindă mânuţele sau capul dacă distanţa este prea mare.
  • să nu existe defecte precum crăpături, colţuri nefinisate.
  • salteaua să aibă aceleaşi dimensiuni ca rama patului, pentru a nu există spaţii goale. De obicei există două mărimi standard ale paturilor: 120 X 60 cm şi 140 X 70 cm şi astfel se găsesc uşor saltele de aceste dimensiuni. Dacă cumpăraţi un pătuţ cu alte dimensiuni, veţi găsi greu saltea, de aceea trebuie să luaţi şi aceasta în considerare. Nu cred că va fi momentul să căutaţi înnebuniţi saltele de dimensiuni speciale.
  • pereţii laterali să permită o circulaţie bună a aerului (zăbrele, pereţi din plasă).

Este util ca pătuţul să aibă şi următoarele caracteristici:

  • înălţimea saltelei să fie ajustabilă, pe cel puţin 2 nivele, pentru ca pătuţul să poată fi folosit o perioadă mai lungă. La început salteaua este ridicată la o înălţime mai mare şi pe măsură ce bebeluşul creşte, este coborâtă la o înălţime mai mică.
  • roţi cu opritoare sau detaşabile, pentru a putea fi mutat uşor dintr-o cameră în alta.

 La Noriel am văzut următoarele tipuri de paturi bebe:

  1. Pat din lemn, cu sertar sau fără, cu reglare pe 3 nivele. Grilajul se poate îndepărta iar pătuţul poate fi folosit până la vârsta de 36 luni.

patut-bebe-design-forest-clasic-paltin-120cm-x-60cm_1 patut-bebe-design-confort-paltin-120cm-x-60cm_1

2. Pătuţ pliabil cu accesorii, cu o mulţime de dotări: etaj intermediar, jucării de pluş, saltea din burete gros, vibraţii, lumină de veghe, capotina, sistem de legănare, muzică, măsuţă de înfăşat, suport accesorii (pamperşi, suzete, jucării, biberoane), roţi cu frână pe spate, geantă de transport. Poate fi folosit atât acasă, cât şi în călătorii, putând fi montat şi demontat foarte uşor. Şi poate fi depozitat şi uşor, neocupând prea mult spaţiu.

lorelli-patut-pliant-cu-capotina-si-accesorii-nanny-2-plus-beige-bear patut-pliabil-krausman-elite-dots-deluxe

Eu aş alege ambele modele. Pentru acasă aş dori un pat de lemn, stabil, nu neapărat cu sertare, iar ca rezervă un pat pliabil, cu accesorii, pe care l-aş folosi mai mult când am călători.

Spor la cumpărături!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.