Excursia pe Costiera Amalfitană, una dintre cele mai frumoase porţiuni ale ţărmului Mării Tireniene, a constat în vizitarea a două localităţi: Amalfi şi Positano, de-a lungul unei zile. Excursia a costat 89 de euro/persoană, preţ în care a intrat transportul cu autocarul de la hotelul din Napoli la port şi înapoi, bilete vapor (Napoli-Positano, Positano-Amalfi, Amalfi-Napoli) + ghid local.

Pot spune că Positano, alături de insula Capri şi Taormina, este cel mai frumos loc pe care l-am văzut în excursia în Italia. M-a impresionat, deşi nu eram în cea mai bună condiţie în acele 2 ore pe care le-am petrecut pe meleagurile sale.

Am pornit din portul din Napoli, cu vaporaşul, spre Positano. M-am grăbit să ajung pe punte, pentru a mă bucura de marea cea limpede şi de soarele puternic. Însă în scurt timp, după câteva zgâlţâieli bune (erau valuri mărişoare), mi s-a făcut rău, a trebuit să cobor în cabină, unde nu se simţea mişcarea aşa rău, şi mi-am petrecut restul de 60 de minute dorindu-mi să ajung cât mai repede pe mal şi gândindu-mă cu groază că în aceeaşi zi mai aveam de făcut de mers şi până în Amalfi şi înapoi spre Napoli, tot cu vaporaşul.

Am ajuns într-un final în Positano. Ce frumos, ce peisaje de vis. Nu cred că am mai văzut ceva asemănător vreodată în viaţă: combinaţie de stânci abrupte, grădini bogate, ape cristaline.

positano positano-amalfi

Primul lucru pe care l-am făcut a fost să căutăm o alimentară de unde să cumpărăm o lămâie, să-mi mai treacă din răul de mare. Am găsit, am stat apoi vreo 20 de minute pe o băncuţă, tratându-mă cu gustul acrişor. Ulterior am găsit şi o farmacie şi am cumpărat nişte pastile de rău de mare. 🙂

După cum se poate observa din poze, casele, magazinele, străzile, sunt toate situate de-a lungul stâncilor. Urci trepte peste trepte, mergi pe tot felul de drumuri înguste. Nu cred că se poate circula cu maşina prin sat, eu n-am văzut nici o maşină. Am intrat în câteva magazine, se vindeau lucruri foarte frumoase, în special vase din ceramică. Dar nu aveai cum să le iei cu tine, se pot sparge uşor, ocupă mult loc în valiză, sunt grele.

După o plimbare prin magazine ne-am îndreptat spre plajă. Nu-mi era încă bine, era mult prea cald pentru cum eram îmbrăcată, nu prea găseai multe locuri la umbră. Aşa că am decis să mă răcoresc un pic. Apa era minunată, eu nu eram pregătită pentru ea.

positano-amalfi

Positano mi-a plăcut nespus. Dacă vizitaţi Coasta Amalfi neapărat să ajungeţi şi aici. Îmi pare rău că împrejurările au fost în aşa măsură încât n-am putut să mă bucur 100% de momentele petrecute aici. Aşa am păţit şi-n Capri, dar despre asta vă voi vorbi altă dată.

După Positano ne-am îndreptat spre Amalfi. Am luat pastilele, m-am aşezat de la început în cabină, am stat cuminţică pe scaun, am încercat să nu mă mişc prea mult, am dormit şi mi-a fost bine.

Amalfi nu prea m-a impresionat. Poate dacă nu aş fi văzut înainte Positano, mi s-ar fi părut ceva mult mai grozav, dar aşa…

Amalfi este totuşi un loc plin de istorie, a fost cândva una dintre cele mai puternice patru republici maritime ale Italiei (alături de Veneţia, Genova şi Pisa).

Atracţia principală în Amalfi este Duomo di Sant’Andrea, din piaţa principală. Nu am intrat, am admirat-o doar de afară. Porţile de bronz au fost turnate în Constantinopol în jurul anului 1000, ele fiind cele mai vechi porţi ale unei biserici din Italia.

IMG_5526 IMG_5537

După o mică plimbare pe străduţele din Amalfi ne-am oprit la restaurantul A Cucina e Maria, unde am mâncat o pizza prosciutto foarte bună.

IMG_5539 IMG_5540

După vreo 2-3 ore în Amalfi ne-am îndreptat spre port şi am plecat înapoi spre Napoli, unde eram cazaţi. Închei articolul cu un video din Positano, în caz că vă este dor de mare şi/sau vreţi să vă relaxaţi puţin. 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Comments on Vizitând Italia: Coasta Amalfi

  1. Mi-a placut foarte Coasta Amalfi. Nu stiu cum se vede din vaporas dar din autobuz e foarte spectaculoasa zona. E drept ca sunt multe serpentine si daca iti e rau, nu e amuzant, dar altfel peisajele sunt de vis.
    Pacat ca nu ati ajuns si in Ravello. Satul e la fel de impresionant precum Positano, mai ales gradina suspendata deasupra marii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.