Nu sunt prea pricepută la design, ales culori, combinarea lor. Îmi pare rău să o spun, dar nu mă pricep, cel puţin nu aşa de mult precum mi-aş dori. Tocmai de aceea m-am întâlnit zilele trecute cu un designer care să transpună în realitate dormitorul meu de vis.

bedroom-1142602_640

Dormitorul va avea dublu rol: de cameră de dormit şi birou. În schimb nu va conţine niciun dulap, nu mai vreau să am în dormitor haine, prosoape, aşternuturi şi altele. Ca să vă faceţi o părere, în prezent dormitorul meu adăposteşte inclusiv aspiratorul, bradul artificial, decoraţiuni de Crăciun, cărţi (citite), combina audio (pe care n-am mai folosit-o de cel puţin 3 ani), un laptop stricat. Toate acestea vor dispărea, chiar nu e locul lor în dormitor.

Eliminând toate acestea, camera va fi suficient de mare pentru a adăposti atât patul, cu cele două noptiere, cât şi un birou, micuţ şi drăguţ, câteva rafturi suspendate, un fotoliu pentru citit, o măsuţă pentru cafea pe care o voi folosi când voi avea chef de făcut puzzleuri (Noriel are câteva tare drăguţe).

Patul mi-l doresc cât mai mare, King Size, de culoare albă, cu tăblie tapiţată. N-am găsit încă în magazine ceva care să-mi placă, dar mai caut. De o parte şi de cealaltă a patului se vor găsi două noptiere, din aceeaşi gamă cu patul, ca să se potrivească. Pe jos vreau să pun nişte covoraşe albe, cât mai pufoase. Îmi pot imagina că se vor murdari repede, tot praful se va aşeza pe ele, dar îmi asum. Sunt pregătită să le curăţ cât mai des şi eventual să am şi covoraşe de schimb pentru ele.

La capătul patului se va găsi televizorul. Ştiu, nu e recomandat televizorul în dormitor, dar mie îmi place să mă uit la TV până când mi se face somn.

Mai mult decât patul, mă entuziasmează biroul, pe care îl vreau alb, nu mare, dar suficient cât să pot lucra confortabil la laptop. Biroul va fi poziţionat lângă geam, pentru lumină naturală dar şi pentru o vedere frumoasă a copacilor din zonă.

Rafturile suspendate vor fi perfecte pentru a adăposti cărţile preferate. Aş vrea să aibă un design deosebit, poate în formă de ramuri de copac, poate altceva, în funcţie de inspiraţia designerului şi de ce pot găsi pe piaţă. Nu vreau să fie ceva foarte încărcat, nu ţin să îmi depozitez toate cărţile acolo. Restul cărţilor le adăpostesc la mama. 🙂

Şi nu în ultimul rând, lângă rafturi va exista şi locul de citit: un fotoliu mare sau o canapea de 2 persoane. Nu ştiu dacă vreau o canapea din imitaţie de piele sau din material textil, nu ştiu ce culoare. Nu ştiu dacă e ok să fie şi ea albă, la fel ca patul, noptierele, biroul sau rafturile.

Cam ăsta e dormitorul meu de vis. Ce părere aveţi?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.