Discutam zilele trecute cu nişte prieteni despre cât de scump este să-ţi amenajezi o cameră în casă, de cât de mult costă gresia, faianţa, parchetul, obiectele sanitare sau mobila. Dacă vrei să faci ceva drăguţ, te poate ajunge o camera chiar şi 10.000 lei sau mai mult. Şi nu vorbesc de lux aici. Şi de aici s-a ajuns discuţia şi la camera copilului şi mă întrebam dacă se poate amenaja această cu o sumă modică, să zicem 1500 lei.

Care sunt acele produse de care avem neapărată nevoie? Pat, dulap, scaun masa bebe, masa de înfăşat, lenjerie de pat. Cât ne costă toate acestea? Ni le putem permite, alături de toate celelalte cheltuieli?

nursery-1078923_640

Pornim de la premisa că totul este pregătit pentru mobilare. Nu mai iau în considerare preţul pentru tâmplărie, var, parchet, plinte, prize, calorifere, uşi, altfel ar ajunge suma la peste 7000 lei.

Primul lucru, de care avem neapărat nevoie, este patul pentru bebeluş. La masa de înfăşat sau scaun pentru masă se poate renunţa, dar la pat nu. Pentru maxim de economie, patul se poate cumpăra la mâna a doua. Poate aveţi prieteni/părinţi care nu mai au nevoie de astfel de paturi. Eu totuşi, dacă aş avea posibilitatea, măcar patul l-aş lua de nou. Din ce am văzut la Noriel, un pat porneşte de la preţul de 260 lei. Adăugăm o lenjerie de pat de aproximativ 120 lei. Plus o saltea de aproximativ 80 lei. TOTAL: 460 lei.

Un alt obiect important este dulapul. Cu siguranţă se găsesc şi dulapuri mai ieftine, eu am văzut ceva la 460 lei. Dar poţi face economie dacă cumperi o comodă cu sertare şi rafturi, care are şi masă de înfăşat. Preţ: 550 lei. Totalul ajunge acum la 1010 lei.

Să recapitulăm, în acest moment avem pat, lenjerie, saltea, dulap şi masă de înfăşat cu 1010 lei. De restul banilor adaug un scaun auto (300 lei), este absolut obligatoriu dacă deţii maşină, scaun de masă (150 lei), un mare ajutor atunci când începi diversificarea, şi mai rămân încă vreo 40 lei pentru jucării (sau jucărie, cu 40 lei să fim serioşi, nu putem cumpăra atât de multe lucruri). Bineînţeles, mai rămâne necesarul de produse pentru igienă, scutece, haine, servicii medicale, care nu sunt ieftine deloc şi care în total cred că se vor dovedi mai scumpe că produsele din camera copilului.

Răspuns final: se poate amenaja cu 1500 lei camera copilului. Chiar şi cu mai puţin, dacă cumpăraţi produse la mâna a doua sau le primiţi de la prieteni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.