De multe ori mi-e ruşine să recunosc că nu ştiu să merg singură cu tramvaiul, cu trenul sau nici măcar cu maxi-taxi-ul. Nu ştiu de unde se cumpără bilete, nu ştiu cum se compostează un bilet, nu ştiu cât costă un bilet. Şi asta pentru că mereu am mers cu maşina.

M-au şi răsfăţat părinţii, dar adevărul e că situaţia o cerea. Am locuit mare parte din copilărie şi adolescenţă la vreo 20 km de oraş (şi la vreo 30 de şcoală), nu erau mijloace de transport în zonă şi chiar de ar fi fost, le-ar fi fost frică părinţilor să mă lase singură, pe întuneric (nu erau luminate acele străzi).

Şi aşa m-am obişnuit eu cu maşina. Atât de tare m-am obişnuit încât îmi este foarte greu să concep mersul pe jos (sau cu mijloace de transport). Când maşina este în service, pentru revizie sau alte reparaţii, mi se pare că nu-mi pot desfăşura activitatea aşa cum trebuie. Trebuie să mă rezum la minimul necesar, să amân diverse activităţi.

Problema e când nu prea poţi amâna aceste activităţi. De exemplu luna martie, luna declaraţiilor şi a plăţilor de impozite. Nu vreţi să ştiţi cât am umblat săptămâna trecută şi cât mai am de umblat. Am mers la Paşcani, la Finanţe, mai am de mers la Primărie. Dacă nu aveam maşină la dispoziţie, nu m-aş fi descurcat. Dacă mergi cu taxiul, te costă de nu mai poţi, dacă mergi cu mijloace de transport, durează mult, te enervezi şi ajungi şi transpirat tot pe unde ai treabă.

De aceea e bine că există posibilitatea de a închiria o maşină, fie că e vorba de închirieri pe termen lung, pe termen scurt, cât ai nevoie ca să-ţi rezolvi treaba. E o soluţie bună şi pentru cei care n-au maşină şi ştiu că într-o anumită perioadă au de rezolvat multe treburi, de umblat în foarte multe locuri sau de ieşit din oraş. Pentru cei interesaţi, în Bucureşti, Sibiu, Timişoara şi Cluj, Touring Rent Auto (ce activează sub numele de Entreprise) oferă servicii de închirieri auto.

Acestea fiind zise, urez succes tuturor celor, ca şi mine, umblă luna asta pentru îndeplinirea obligaţiilor către stat. Cozile să fie mici, declaraţiile uşor de completat şi funcţionarii prietenoşi. 🙂

1 Comment on Obişnuinţa cu maşina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.