baby-161343_1280Nu ştiu de voi, dar eu nu am schimbat un scutec în viaţa mea. Am avut o tentativă la începutul anului trecut, cu nepoţica mea, dar aveam emoţii, sora mea nu prea avea răbdare, aşa că doar am observat şi m-am gândit că o să o fac altă dată. N-a mai venit acea dată, m-am rezumat doar să cumpăr scutece pampers şi să le ofer cadou, cred că ajută mai mult.

Nici să le cumperi nu e uşor. Eu credeam că te uiţi doar la greutatea la care sunt recomandate şi atât. Dar trebuie să alegi prin atâtea branduri, nivel de absorbţie, material, caracteristici. De fapt, cam acelaşi proces de alegere ca la tampoane iar aici cred că noi toate am devenit experte şi ştim exact ce vrem, ce ne place.

Aşadar, la ce eşti atent când cumperi scutece?

Mărime – se calculează după greutatea copiilor şi este afişată pe pachet. De asemenea se iau în considerare şi activităţile celui mic, dacă merge în picioare sau de-a buşilea. O problemă este achiziţia de scutece înainte de naştere, este posibil ca cel mic să fie mai mare decât se preconiza şi atunci să nu i se potrivească scutecele. Ce faci în cazul asta? Nu cumperi foarte multe bucăţi, aştepţi să-l cunoşti pe bebeluş şi apoi trimiţi tatăl/bunica/bunicul să cumpere în cunoştinţă de cauză. Sau cumperi online de la Noriel.

Nivel de absorbţie – testezi mai multe scutece şi observi cât de uscată e pielea bebeluşului după utilizare. Nivelul de absorbţie este foarte important, altfel pot apărea iritaţii.

Sensibilitate – ai grijă la tipul de material din care este făcut scutecul. De asemenea, poţi cumpăra scutece pentru piele sensibilă, dacă consideri că este nevoie.

Activităţiaşa cum există scutece pentru uz general, există şi scutece impermeabile pentru înot (o noutate şi pentru mine, habar n-aveam) sau scutece tip pantalonaşi pentru momentul familiarizării cu oliţa.

Preţ – să fim realişti, şi preţul contează foarte mult. Scutecele nu-s deloc ieftine, dar nici nu sunt ceva la care poţi renunţa. Având în vedere estimările cum că într-un singur an ai nevoie de aproximativ 3000 de scutece pentru un nou-născut, poţi cumpăra pachete cu mai multe bucăţi. Oricum le foloseşti. Există pachete cu peste 100 de scutece. Dacă foloseşti cam 5 scutece pe zi, un astfel de pachet te poate ajunge şi o lună. Tocmai bine, pentru că există diferenţe de greutate de la lună la lună şi astfel poţi schimba mărimea la scutece.

Cam asta am aflat eu despre scutece. Hai că încep să învăţ din ce în ce mai multe de când cu aceste articole dedicate copiilor. 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.