easter-674220_640Am început să visez la Paşte, la grădina înflorită, unde printre şezlonguri, scaune şi mese, balansoar bebe, jucării şi bicicletă, vor fi oamenii mei dragi, vorbind şi râzând. Nu ştiu despre voi, dar eu mă simt teribil de obosită şi plictisită, simt nevoia să petrec câteva zile departe de serviciu, de muncă, de stres.

Ce plănuiesc să fac de Paşte?

Dacă vremea ţine cu noi, vrem să luăm masa în aer liber. Visez de acum la preparatele tradiţionale, din care mie îmi plac doar ouăle roşii, salata boeuf, sarmalele, pasca cu ciocolată şi cozonacul. Am rugat-o pe mama să-mi facă într-o zi şi ficăţei cu bacon – îmi plac la nebunie, este singurul mod în care mănânc ficat.

Curăţenie şi atât. Nu plănuiesc să gătesc nimic, nu prea are rost, o să primim de la familie. Nu mai zic că anul trecut am aruncat o grămadă de mâncare. Pur şi simplu nu obişnuim să mâncăm astfel de preparate, grase, zi de zi. Merge o zi, dar a doua zi deja m-am săturat şi vreau să revin la alimentele pe care le consum de obicei.

Vreau să citesc. Am tot citit în ultimul timp şi nu vreau să mă opresc de Sărbători. Vreau să vă povestesc şi de ultimele 2 cărţi citite, o biografie a Serenei Williams şi o carte cu istorisiri din comunism.

Vreau să scriu câteva articole pentru blog. Poate zilele libere mă vor ajuta cu inspiraţia şi cheful pentru blog. Am observat că aşa am păţit de Crăciun, am reuşit să scriu atunci câteva articole de care eram chiar mulţumită.

Vreau să joc Catan. Mi-a promis sora mea că de Paşte jucăm nişte Catan. Avem o extensie nouă, cumpărată de la Noriel, care de-abia aşteaptă să fie folosită. N-am mai jucat de luni bune, chiar mi-e dor. De această dată va juca şi nepoţica mea cu noi, sper să nu iasă cu scandal, că nu prea îi place să piardă. 🙂

Selecţie printre haine. Poate am timp să fac şi o curăţenie prin şifonier, să selectez hainele pe care chiar nu intenţionez să le mai port, pentru a le dona.

Afumăm carne. Asta ar cam trebui făcută înainte de Paşte, pentru că vrem să servim şi noi cu muşchiuleţ, bacon şi poate cotlet afumat. Nu le fac eu, eu doar ţin de urât expertului. Ah, şi le degust. 😛

Cam astea sunt planurile mele de Paşte. Nimic deosebit, activităţi obişnuite, relaxante. Nu am chef să plec din oraş, nu am chef să ies în oraş. Vreau doar să petrec timpul cu cei dragi mie, să mă odihnesc, să mă simt bine. Voi ce doriţi să faceţi de Paşte?

2 Comments on Planuri pentru Paşte

  1. Mi-am propus să scriu mult pentru un proiect personal dar au sosit și alte comenzi, totuși, nu mă plâng.
    Din păcate am fosrte puțin timp să citesc… aș vrea să merg la casa bunicilor mâine și să le vizitez/curat mormintele, nu am făcut asta niciodată, tot părinții s-au ocupat.
    Acum simt că Paștele e altfel, evident, pe blog va fi mai vesel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.