glass-97503_640Mă aşteptam ca acest sfârşit de mai să mă găsească în grădină, în umbra reconfortantă a copacilor, pe un şezlong aşezat strategic mai departe de zona cu căsuţe copii, în căutarea a câteva momente de linişte. Mă uitam prin pozele de anul trecut, făcute în această perioadă. Eram îmbrăcată cu sandale, cu maiouri subţiri, ce-i drept cam nemulţumită de căldura înăbuşitoare.

Iar acum? Plouă în fiecare zi, sandalele nu le-am scos din cutiile în care au fost depozitate iarna, încă dau drumul ocazional la căldură iar timpul mi-l petrec în casă. Cum mi-l petrec?

  • tenis, tenis şi iar tenis

Nu, nu joc tenis, deşi am obţinut o promisiune că vom merge vara asta, să văd şi eu cum este să joci tenis. Mă uit la meciuri sau la rezumatele meciurilor de la Roland Garros, citesc articole de pe treizecizero (cel mai bun site despre tenis din România, după părerea mea), de pe wtatennis sau tennis.com, urmăresc postări pe diverse grupuri a pasionaţilor de tenis de pe Facebook. Nu prea am nimic de câştigat de pe urma acestei pasiuni, dar dacă asta îmi trezeşte interesul acum, ce pot să fac?

  • citesc

Cea mai bună activitate pentru astfel de zile. Momentan citesc Povestea slujitoarei de Margaret Atwood, şi încerc să mă grăbesc să citesc şi celelalte cărţi cumpărate, pentru că mi-am promis că nu cumpăr cărţi noi până nu le termin pe acestea. De-abia aştept să apară şi noua carte de Philippa Gregory, am observat că este în pregătire la editura Polirom.

  • mănânc

Din păcate mănânc cam mult şi prost în ultimele zile. E cam greu să ţii un regim echilibrat când afară e urât, nu ai chef să ieşi la cumpărături, nu te poţi aproviziona cu legume şi fructe. Meniul meu din aceste zile este compus din hamburger/pizza/spanac cu smântână, jaffa cakes şi îngheţată.

  • vizite la Dedeman

Nu am o pereche de blugi bună, nu am pantofi confortabili şi potriviţi pentru vară, nu am timp să mă duc să-mi caut haine noi. Nu am timp să ajung prin Noriel să cumpăr un cadou pentru un mic sărbătorit. Nu am timp să mă duc să-mi cumpăr ochelari de soare cu dioptrii. În schimb vizitez aproape zilnic Dedeman-ul. Ce cumpăr de acolo poate voi menţiona altă dată, când mă apucă cheful de dezvăluiri.

De-abia aştept zile mai însorite. De-abia aştept răsfăţuri cu zmeură, caise şi prune. De-abia aştept să beau cafeaua de dimineaţă în grădină. Voi ce-aţi mai făcut?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Activităţi pentru zile ploioase de mai

  1. Ma uit ca si tine, non stop, la tenis. Si citesc tot ce apare pe treizecizero.ro. :))
    Sandalele le-am scos de la naftalina, ba le-am si purtat. Mai mult de atat, de curand mi-am cumparat o noua pereche cu toc inalt si gros. Nu sunt prea comode, dar mi-au placut la nebunie. :))
    Am si eu un Dedeman in apropiere dar nu intru niciodata. Sunt curioasa ce-ti tot iei tu de acolo. 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.