Joi seara mi-am petrecut câteva minute uitându-mă live pe facebook la WTA Pre-Wimbledon Party, mai exact la sosirea sportivelor la eveniment. Am admirat cum s-au îmbrăcat, am aşteptat nerăbdătoare apariţia Simonei, declaraţiile ei. Dispoziţia bună mi-a fost însă schimbată brusc după ce am început să mă uit la comentarii.

Noi avem impresia că românii sunt cum sunt şi comentează (mereu) aiurea, da nici ceilalţi nu-s mai breji. Să zicem că înţeleg comentariile cu impresii personale despre vestimentaţia sportivelor. Dar nu înţeleg comentariile despre orientarea sexuală a lor. Comentariile erau făcute de bărbaţi, bineînţeles, care însă nu erau români (măcar atât).

Ce treaba are tenisul cu orientarea sexuală? Ce treaba are orice de pe lumea asta cu orientarea sexuală?

Cu ce îi încântă pe unii să comenteze în public de orientarea sexuală a altor persoane? Ce obţin din asta? Este o satisfacţie pentru unii să declare că sportiva X este lesbiană? Şi dacă este într-adevăr lesbiană, care e problema?

Ştiţi ce le doresc eu ăstora? Să îi întrebe şi pe ei cineva, non stop, dacă sunt heterosexuali sau nu. Să vadă cum se simt când se bagă cineva în viaţa lor cu atâta nesimţire.

Şi uite de la chestii din astea îmi dau eu seama de ce evit oamenii şi prefer să-mi petrec timpul în familie sau cu micul meu grup de prieteni.

4 Comments on Ce îi mai preocupă pe unii

  1. Eeee, culmea e ca astfel de comentarii vin de obicei si de la oameni educati, cititi, crescuti in tari libere. 🙂 Mi s-a intamplat si mie sa aud astfel de comentarii de la cunostinte, dar m-am obisnuit sa nu mai tac si sa-i intreb daca atunci cand ei vorbesc cu mine se gandesc la felul in care fac sex si/sau cu cine. Si atunci sa vezi uimire si tacere pe fata lor. :))

    • Da, tare nesimtiti mai erau tipii aia. Si nu unul, doi, o multime. Cum aparea o sportiva cu parul mai scurt, gata…e lesbiana. Atata prostie pe capul lor. Cat de tare sa te plictisesti sa vii cu astfel de comentarii? Si nu doar ca le gandesc, da mai posteaza si pe facebook, sa vada toata planeta.

  2. Eu sunt pur si simplu stupefiata de rautatea unora ce comenteaza pe facebook. Mereu ma intreb ce fel de oameni sunt acestia, ce fel de viata au, de unde atata frustrare?

    • Da, comentarii la greu, unele mai stupide ca altele. Nu stiu, a inceput Facebook-ul sa fie populat de niste specimene…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.