De-a lungul timpului am vizitat cam toate grădinile zoologice din oraşele mari în care am ajuns. Aşa că nu era cazul să o ratăm pe cea din Barcelona, despre care cineva mi-a zis în urmă cu câţiva ani că este una dintre cele mai frumoase din Europa.

Am avut speranţe mari, dar am cam fost dezamăgită, pentru că am avut cu ce să compar. Este frumoasă, dar nu se compară cu cea din Viena (preferata mea), Tenerife (pe locul 2 în preferinţele mele) sau Munchen (locul 3). Preţul pentru un bilet de intrare este de 20 euro/persoană. Noi am ajuns dimineaţa, pe la 10.30, lucru pe care nu-l recomand pentru că am avut surpriza să nu găsim aproape niciun animal afară. Toţi erau înăuntru, mâncau sau dormeau. 🙂

Ne-am învârtit vreo oră, am admirat plantele, păsările (care se pare că sunt mai matinale), am fost şi la micul acvariu, la maimuţe sau pinguini. Am depistat într-un final şi rinocerul, elefanţii sau girafele. Urşii bruni pe care tare îi îndrăgim dormeau, dar măcar am putut să-i vedem, fiindcă dormeau afară, la soare.

După ce-am parcurs toată grădina zoologică (lucru care îţi ia vreo 2 ore, cu mici pauze pentru fotografiat şi admirat), ne-am reîntors la feline şi de data aceasta le-am văzut, se pare că se treziseră, acum moţăiau la soare. Grădina a început să capete viaţă mai pe la prânz, când au început să ajungă mai mulţi vizitatori, animalele au terminat de mâncat şi de dormit şi soarele a început să se simtă un pic.

  

Fiind mijlocul săptămânii, iarna, cafenelele şi restaurantele din interiorul grădinii zoologice erau goale şi nici nu erau foarte îmbietoare pentru că erau totuşi afară şi în acel moment tare mi-aş fi dorit să stau câteva minute în interior, bând un ceai cald.

Concluzia? Este un obiectiv turistic interesant, un loc care nu trebuie ratat dacă mergeţi cu copiii în Barcelona şi care poate nu trebuie ratat dacă staţi suficiente zile acolo şi aveţi un buget cât de cât generos. Dacă aţi fost la grădina zoologică din Viena, de exemplu (fiind şi cea mai aproape de noi, nu o iau în seama pe cea din Bucureşti), s-ar putea să fiţi un pic dezamăgiţi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments on La grădina zoologică din Barcelona

  1. 20 de euro? Destul de scumpa intrarea. Eu am vizitat o singura Gradina Zoologica pana acum, cea din Bucuresti, cand eram copil. In strainatate as prefera Gradinile Botanice…desi nici acolo nu am ajuns. :))

  2. Cea mai frumoasa gradina zoologica pe care am vizitat-o a fost cea din Berlin. Super mare si super frumoasa, dar si destul de ieftina: 13 euro/persoana. Nu pot spune acelasi lucru despre Oceanograful din Valencia, cei 60 de euro pentru 2 bilete chiar ii regret, pentru ca nu mi s-a parut chiar atat de spaciala.

    • Cea din Berlin n-am vazut-o, in schimb am fost placut impresionata de cea din Munchen. La Berlin am fost, nu prea mi-a placut, n-am stat mult, cred ca doar o zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.